Η Εβίνα Σταμάτη επιστρέφει στην εθνική ομάδα έπειτα από απουσία τριών ετών και δηλώνει περήφανη που θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (11/11, 21:30) στο Μάντσεστερ τη Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του EuroBasket Γυναικών και η έμπειρη φόργουορντ είναι έτοιμη να τη βοηθήσει στο πρώτο βήμα προς την πρόκριση στην τελική φάση.

«Είναι υπέρτατη τιμή, μεγάλη χαρά και ευτυχία που φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο και ακούω τον εθνικό ύμνο. Είναι ένα νέο ξεκίνημα με νέους στόχους για την Εθνική Γυναικών. Ξεκάθαρα πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ η Σταμάτη.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δυνατή έδρα. Η αντίπαλος μας διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε. Με δεδομένο ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος πρέπει να προσαρμοστούμε πάρα πολύ γρήγορα στο πλάνο του προπονητή μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία θα διεκδικήσουμε τη νίκη», πρόσθεσε η διεθνής αθλήτρια.

Για το ματς της Κυριακής (14/11, 18:00) με την Πορτογαλία στην Ξάνθη η Σταμάτησε είπε: «Η περιφέρεια πάντα δείχνει ότι είναι δίπλα στα αθλητικά δρώμενα και είναι κάτι που το θέλουμε. Περιμένουμε τον κόσμο και τα παιδιά να έρθουν να δουν ένα ωραίο παιχνίδι. Καλούμε τον κόσμο της Ξάνθης να έρθει να μας δει και να ευχαριστηθούμε μαζί τον αγώνα».

ΣΤΑΜΟΛΑΜΠΡΟΥ: «ΚΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ»

Ενόψει των πρώτων αγώνων για την προκριματική φάση του EuroBasket Γυναικών 2023 μίλησε στο σάιτ της Ομοσπονδίας και η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου. «Για μας είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πάρα πολύ όρεξη και διάθεση. Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε κάποια καινούρια πρόσωπα αλλά και απουσίες, ενώ υπάρχει και νέος προπονητής. Έχουμε λίγες ημέρες να προετοιμαστούμε, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στην Εθνική και τιμούμε το εθνόσημο για άλλη μια φορά. Προσπαθούμε να αφομοιώσουμε γρήγορα αυτά που ζητάει ο προπονητής και να τα βγάλουμε στο γήπεδο στα δυο παιχνίδια που έρχονται», δήλωσε αρχικά η γκαρντ του Ολυμπιακού.

«Σίγουρα κάτι χρωστάμε στην Μεγάλη Βρετανία από τον αποκλεισμό πριν από τρία χρόνια. Είναι μια δύσκολη ομάδα με εμπειρία και αξιόλογες παίκτριες που θα την αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας. Θα πρέπει να δούμε τις αδυναμίες τους και να χτυπήσουμε πάνω σε αυτές. Έχει αλλάξει η φιλοσοφία και η νοοτροπία της Εθνικής Γυναικών με την έλευση του κόουτς Πρέκα. Θα είμαστε πιο επιθετική σαν ομάδα σε άμυνα και επίθεση και παίζουμε σε ένα πιο γρήγορο τέμπο», συνέχισε ο 26χρονη γκαρντ.

«Αυτό που χαρακτηρίζει χρόνια την Εθνική Ομάδα, η κληρονομιά δηλαδή που έχουν αφήσει οι παλαιότερες στις νεότερες, είναι η ψυχή, το πάθος και η άμυνα. Η ελληνική ψυχή είναι κάτι το οποίο μας διακρίνει και είναι το βασικό μας όπλο για τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

Όσον αφορά στον αγώνα με την Πορτογαλία στην Ξάνθη, η Σταμολάμπρου τόνισε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα παίξουμε στην Ξάνθη. Είναι σημαντικό η Εθνική να πηγαίνει και να αγωνίζεται στην επαρχία. Φυσικά περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Είμαι σίγουρη ότι θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και ανυπομονώ να αγωνιστούμε μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους».