Δεν κατάφερε να κλείσει όπως της άξιζε τα φετινά φιλικά της δείγματα γραφής εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ιουνίου που ακολουθεί η Εθνική ομάδα των Γυναικών, η οποία γνώρισε αμαχητί μια πολύ βαριά ήττα, αν και ανεπίσημη, από την Ιταλία με 40-93 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο από το φίλαθλο κοινό που φρόντισε να στηρίξει με την παρουσία και την φωνή του το συγκρότημα του κόουτς Πρέκα. 

Από μεριάς Ελλάδας, η Φασούλα ήταν η μοναδική αθλήτρια με θετικό αντίκτυπο σκοράροντας 16 από τους 40 πόντους της χώρας μας, με τις Ιταλίδες ήδη από την αρχή της αναμέτρησης να δείχνουν τα δόντια τους και την ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας αποκτώντας τεράστιες διαφορές στον πίνακα του σκορ, τις οποίες προφύλαξαν με άνεση μέχρι και το τέλος.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εκκινεί σε δέκα μέρες για την Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει στις 15 Ιουνίου το Μαυροβούνιο, στις 16 Ιουνίου την Λετονία και στις 18 Ιουνίου την Ισπανία.

 

Διαιτητές: Σώμος, Φραγκούλη, Κωνσταντινίδου

Δεκάλεπτα: 34-16, 49-25, 69-33, 93-40

Ελλάδα (Πρέκας): Σταμολάμπρου 4, Μποσγανά 2, Παυλοπούλου, Τσινέκε 6, Σωτηρίου 2, Σπανού 7 (1), Χριστινάκη 3, Χαιριστανίδου, Φασούλα 16, Καρλάφτη, Σταμάτη.

 

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί: