Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες για την Εθνική μας ομάδα στάθηκε σε δηλώσεις του ο Πέτρος Πρέκας, με τον προπονητή της Ελλάδας να τονίζει πως είναι περήφανος για τις αθλήτριές του.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ήταν επιτυχία και μόνο που βρεθήκαμε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Με αυτούς τους αγώνες κλείνει η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμισι χρόνο. Στα προκριματικά καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Ήρθαμε στη διοργάνωση ως αουτσάιντερ, αλλά αυτό που δείξαμε ήταν η εικόνα μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής ομάδας. Παίξαμε πολύ ομαδικό μπάσκετ, βγάλαμε ενέργεια και παίξαμε σαν ομάδα κάτι το οποίο μας δίνει το κίνητρο για να συνεχίσομε και να κρατήσουμε την Εθνική Ομάδα στο επίπεδο που της αξίζει.

Η παρουσία της Εθνικής Γυναικών σε ένα Ευρωμπάσκετ είναι σημαντικό για όλο το ελληνικό μπάσκετ, για το γυναικείο μπάσκετ αλλά και για τις ίδιες τις αθλήτριες. Είναι μεγάλο κίνητρο να λαμβάνουν μέρος σε ένα Ευρωμπάσκετ και κίνητρο για να βελτιωθούν, να γίνουν καλύτερες και να συμμετέχουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Παίξαμε στα όρια μας… Παίξαμε ένα πολύ ομαδικό μπάσκετ, δείξαμε καλή εικόνα και η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια. Είχαμε βάλει ένα στόχο πριν έρθουμε στο Ευρωμπάσκετ, να παίξουμε μαζί, να παίξουμε σαν ομάδα κάτι το οποίο το καταφέραμε και γι’ αυτό είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου. Αυτό που κρατάμε είναι ότι καταφέραμε να παίζουμε όλοι μαζί. Αυτό είναι σημαντικό για όλους μας και μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε».