Η Εθνική δεν κατάφερε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο, πληρώνοντας ακριβά επί της ουσίας τα κακά ποσοστά ευστοχίας 12/34 δίποντα, 7/26 τρίποντα αλλά και την υπεροχή των Αυστραλών στον τομέα των ριμπάουντ, έχοντας μάλιστα 19 επιθετικά ριμπάουντ. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι νέοι του Γιάννη Καστρίτη τερμάτισαν στη 10η θέση της τελικής κατάταξης, με την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να μην έχει θετικό πρόσημο, όμως μπορεί να λειτουργήσει για αυτή τη γενιά σαν μια… σφαλιάρα για το μέλλον τους.

Μοναδικοί επιζώντες από τη σημερινή αναμέτρηση ήταν ο Νίκος Χουγκάζ που πέτυχε 12 πόντους, ενώ άλλους 11 μέτρησε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, την ώρα που η Εθνική δεν είχε στη διάθεση της τους Βουλγαρόπουλο και Μπαζίνα που είχαν πρόβλημα τραυματισμού.

Ο αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε με τους Καράμπελα, Αρσενόπουλο, Ρογκαβόπουλο, Σωτηρίου και Αρνόκουρο και τα δύο τρίποντα του Ρογκαβόπουλου έφερε μία μίνι ανατροπή στο αρχικό προβάδισμα των Αυστραλών (6-5). Τα τρίποντα αυτά παρόλα αυτά δεν λειτούργησαν ευεργετικά για την υπόλοιπη ομάδα, μιας και οι Αυστραλοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ, κερδίζοντας πολλά επιθετικά “σκουπίδια”, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με τα “καγκουρό” να είναι μπροστά με 11-20. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, με την Εθνική να δυσκολεύεται πολύ στην επιθετική λειτουργία και να μη βρίσκει πόντους, όμως η αμυντική βελτίωση βοήθησε ώστε να μην ξεφύγει από νωρίς η διαφορά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 22-33.

Στο β’ ημίχρονο η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, με την Αυστραλία να φτάνει από νωρίς τη διαφορά στο +15 (32-47), με την Εθνική να πληρώνει επί της ουσίας το τεράστιο πρόβλημα στον τομέα των ριμπάουντ. Το φινάλε είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και μπορεί οι Έφηβοι να μείωσαν τη διαφορά στους 10 (43-53), μετά και την απόφαση του Γιάννη Καστρίτη να παίξει χωρίς κλασσικό “ψηλό”. Παρόλα αυτά η “γαλανόλευκη” δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, με την Αυστραλία να ξεσπά και 4,5′ πριν το φινάλε η διαφορά είχε φτάσει στο +18 (49-67), όπου επί της ουσίας κρίθηκε το παιχνίδι. 

Δεκάλεπτα: 11-20, 22-33, 39-53, 52-71

Διαιτητές: Ροσό (Γαλλία), Κάλιο (Καναδάς), Κρέγιτς (Σλοβενία)

Ελλάδα (Καστρίτης): Σωτηρίου 6, Καράμπελας 9 (2), Κολοβέρος 6, Χουγκάζ 12 (2), Γεωργαλάς, Ρογκαβόπουλος 11 (3), Χατζηδάκης 2, Αρσενόπουλος 4, Αρνόκουρος 2, Σανδραμάνης.

Αυστραλία (Πέρι): Ντάλτον, Γκάτμπελ, Ρόμπερτσον 2, Λο Μπουλούκ, Γάιγκνες 8, Μπόουεν 12, Ντούκας 8 (2), Φρόλινγκ 7 (1), Λοπέπε 10, Λι 3 (1), ΜακΝτόναλντ 16 (3), Στράτμαν 5 (1).

Περισσότερα σε λίγο…