Η Εθνική Εφήβων μετά την ήττα της κόντρα στην Λιθουανία με 20 πόντους διαφορά, τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Γ’ Ομίλου για το Eurobasket U18. Η Εθνική μας ομάδα ήταν κατώτερη των περιστάσεων, ωστόσο πέρασε στους «16» της διοργάνωσης χάρις το δώρο της Σλοβενίας λίγες ώρες νωρίτερα. Πλέον μετά και την ολοκλήρωση των ομίλων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (2/8) την Λετονία στις 19:00.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά καλά για την Εθνική μας ομάδα, η οποία ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί και 25-22. Όλα έμοιαζαν ότι θα κυλήσουν διαφορετικά, ωστόσο η Λιθουανία αντέδρασε και ουσιαστικά όσο κυλούσε το παιχνίδι έπαυε να είναι και ανταγωνιστικό. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά για την Εθνική μας ομάδα, η οποία στην κυριολεξία κατέρρευσε.

Ουσιαστικά από τα μισά της δεύτερης περιόδου γράφτηκε και η ιστορία του αγώνα. Οι Λιθουανοί απέκτησαν ευστοχία στα σουτ και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απουσία των Δημήτρη Μωραΐτη και Γιώργου Καλαϊτζάκη από την αρχική πεντάδα. Κάπως έτσι η Εθνική μας ομάδα έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε να χάνει με 14 πόντους στο ημίχρονο. Η τρίτη περίοδος ήταν λίγο διαφορετική με την Εθνική Ελλάδος να βγάζει αντίδραση κυρίως λόγω των εξαιρετικών αμυνών της.

Οι Λιθουανοί δεν έβρισκαν επί τέσσερα σερί λεπτά τρόπο να σκοράρουν στην επίθεση, ωστόσο το πρόβλημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σ’ εκείνο το διάστημα ήταν οι λύσεις που δεν μπορούσε να βρει στην επίθεση. Κάπως έτσι αντί η διαφορά να μειωθεί και να μπει η Ελλάδα στο παιχνίδι, τα πράγματα κύλησαν χειρότερα, καθώς η Λιθουανία αύξησε τη διαφορά της στο +22 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με την διαφορά τόσο μεγάλη, το τέταρτο δεκάλεπτο δεν μπορούμε να πούμε ότι πραγματοποιήθηκε με κάποιο κίνητρο. Η Λιθουανία διαχειρίστηκαν τη διαφορά και η Εθνική μας ομάδα προσπάθησε να την μειώσει όσο περισσότερο μπορούσε. Τελικά, το σκορ σταμάτησε στο 81-61 υπέρ των Λιθουανών και πλέον η Εθνική μας ομάδα οφείλει να διορθώσει τα λάθη της και να είναι πιο ανταγωνιστική κόντρα στην Λετονία την ερχόμενη Τετάρτη.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 31-45, 42-64, 61-81.

Ελλάδα: Καλαϊτζάκης Γ. 14 (2), Μωραΐτης 12, Καμπερίδης 5 (1), Καλαϊτζάκης Π. 5, Δούβλης 2, Πιλάβιος 6 (2), Δομπρογιάννης 1, Αρσενόπουλος 8 Καμπουρίδης, Γάργαλης 4, Λιούνης, Βύρλας 4.

Λιθουανία: Βελίτσκα 20 (2 τρίπ., 9 ριμπ., 4 ασ.), Βαϊτσιούνας, Ουλέτσκας 15 (4), Σαρτζιούνας 16 (1), Γιόνκους 2, Νταουγκέλα, Κόζις 3 (1), Βασιλιάουσκας 12 (1), Βένσκους 6, Γουοζάιτις, Κισούνας 7, Λαβρινοβίτσιους.