Η Εθνική δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα κόντρα στους φανερά ανώτερους Γάλλους, με τους παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου να παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και να δυσκολεύονται αμυντικά με αποτέλεσμα να έρθει η βαριά ήττα. Πλέον η Εθνική περιμένει τον τελευταίο αγώνα με τη Σλοβενία προκειμένου να δει ποια θέση θα καταλάβει στον όμιλο της και κυρίως πώς θα δημιουργηθεί η νοκ άουτ φάση. 

Μοναδικός διασωθείς από τη σημερινή κακή εμφάνιση ήταν ο Άρης Σωτηρίου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας 15 πόντους, όντας και ο μόνος παίκτης της Εθνικής που είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Αγώνας

Η Εθνική μπήκε εξ αρχής νωθρά και με έλλειψη συγκέντρωσης και η αθλητικότητα της Γαλλίας δεν άφησε χώρο για λάθη, με αποτέλεσμα οι “τρικολόρ” να βρεθούν μπροστά με 10-2. Η “γαλανόλευκη” αντέδρασε και με ένα σερί 6-0 μάζεψε τη διαφορά, όμως τα πάρα πολλά λάθη των παικτών του Γιώργου Βλασσόπουλου έδωσαν το δικαίωμα στη Γαλλία να τελειώσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 13-22.

Το β’ δεκάλεπτο ήταν αυτό που επί της ουσίας έκρινε το παιχνίδι και δημιούργησε αυτή τη μεγάλη διαφορά. Η Εθνική τελείωσε το α’ ημίχρονο έχοντας υποπέσει σε 15 φάουλ, τα οποία εκμεταλλεύτηκε σε υπερθετικό βαθμό η Γαλλία, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει στο δεκάλεπτο ένα επιμέρους 9-23, το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +23 (22-45).

Στο β’ ημίχρονο μπορεί πρακτικά να είχε κριθεί το αποτέλεσμα, μιας και η Ελλάδα θα έπρεπε να έκανε ένα μικρό θαύμα, όμως άρχισε να βγάζει φάσεις επιθετικά. Τα αμυντικά προβλήματα δεν λύνονταν, με τη Γαλλία να έχει απόλυτη υπεροχή στον τομέα της αθλητικότητας, με αποτέλεσμα η διαφορά να μην ξεφεύγει από το -20. Η Γαλλία μάλιστα κατάφερε στο τελευταίο μέρος του αγώνα να φτάσει τη διαφορά στο +27, με τα τελευταία λεπτά να είναι πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα.

Δεκάλεπτα: 13-22, 22-45, 41-61, 55-80.

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 15, Κουρτίδης 5, Καράμπελας 5, Νικολαϊδης 6, Κλωνάρας 5, Γεωργαλάς 2, Ρογκαβόπουλος, Ματσάγγος 2, Καλόγηρος 3, Κάδρας 6, Σταυρακούκας 2, Τσάμης 4

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σε λίγο…