Οι εκπλήξεις απουσίασαν από τα αποτελέσματα της 3ης ημέρας στον 4ο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων της Σμύρνης, αυτόν δηλαδή με τον οποίον διασταυρώνεται ο 3ος (της Ελλάδας) στους “16”. Η Ιταλία συνέτριψε το Μαυροβούνιο 76-41, η Λιθουανία έκανε κάτι ανάλογο με την Κροατία (83-54), κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα (3η στον 3ο όμιλο) θα βρει απέναντί της την (2η στον 4ο) Ιταλία.

Πρόκειται φυσικά για την ίδια ομάδα που αντιμετώπισε η Εθνική πριν περίπου από μία εβδομάδα, στο κλειστό “Σοφία Μπεφόν”, όταν είχε νικήσει την Ιταλία 65-62 στην παράταση. Μόνο που τότε είχε τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, ενώ την Τετάρτη (3/8) ο Ηλίας Καντζούρης δεν γνωρίζει εάν θα τον έχει στη διάθεσή του μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο 2ο λεπτό της σημερινής αναμέτρησης με τη Σλοβενία.

Η Ιταλία είναι ίσως η πιο “ιδιαίτερη” ομάδα του τουρνουά. Πολύ απλά διότι δεν διαθέτει ούτε έναν ψηλό, με κανέναν παίκτη να μην είναι πάνω από τα δύο μέτρα! Παίζει με πολλή ταχύτητα και ενέργεια, αλλά δεν σουτάρει καλά. Για την ακρίβεια, μόνο η Ελλάδα σουτάρει μέχρι στιγμής χειρότερα από τους Ιταλούς στη Σμύρνη

Παίκτης-σταρ δεν υπάρχει στην ομάδα του Andrea Capobianco, ενός προπονητή που είναι παλιά καραβάνα στις “μικρές” εθνικές ομάδες. Υπάρχουν πάντως κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζουν, όπως είναι η περιφερειακή τριάδα της ομάδας, οι Nicolo Moretti, Filippo Gallo και (κυρίως) ο αθλητικός Matteo Visintin, μαζί με τον “ψηλό” Emmanouel Innocenti.