Ο στόχος της εισόδου στην οκτάδα αποδείχθηκε όνειρο απατηλό για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων. Όπως συνέβη και με την (επίσης φιλόδοξη) Εθνική Νέων Ανδρών τον Ιούλιο, έτσι και οι Έφηβοι καλούνται πλέον να παίξουν για την παραμονή στην 1η κατηγορία μετά τη χθεσινή ήττα από την Ιταλία. Μία προσπάθεια που αρχίζει σήμερα (4/8, 18:15) απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

Η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο U18, καθώς αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή των γειτόνων μας στην 1η κατηγορία. Μία ομάδα που στηρίζεται κυρίως στον σέντερ της Barcelona, τον ύψους 2.16μ. Teodor Simikj, ωστόσο δεν τρομάζει. Κι ας είχε ηττηθεί η Εθνική με 64-61 στο τουρνουά που είχε γίνει στη Γευγελή πριν από μερικές εβδομάδες.

ΣΠΡΙΝΤΖΙΟΣ: «ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ»

Η ουσία είναι ότι ο νικητής του σημερινού αγώνα, θα παραμείνει στην 1η κατηγορία και δεν θα παίξει για τις θέσεις 13-16, όπου θα χρειάζεται να κάνει το 2/2, για να σωθεί. «Αν υπάρχει όρεξη; Αυτή τη στιγμή, η στενοχώρια είναι μεγαλύτερη. Δεν τίθεται όμως καν τέτοιο θέμα. Υπάρχει ένα παιχνίδι σημαντικό, πρέπει να παίξουμε, πρέπει να βρούμε τον καλό μας αυτό και να πάρουμε τη νίκη, γιατί παίζεται και μια κατηγορία πλέον», είπε στο σάιτ της ΕΟΚ ο Μιχάλης Σπρίντζιος μετά τη χθεσινή ήττα από την Ιταλία στη φάση των “16”.

«Τι μπορούμε να πούμε; Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και αυτή είναι η αλήθεια. Θέλαμε αυτό το παιχνίδι, θέλαμε αυτή νίκη, αλλά δεν μπορέσαμε να την πάρουμε. Ειδικά σε κάποιες άμυνες ένας εναντίον ενός είχαμε πρόβλημα κάποιες στιγμές και μας στοίχισε αρκετά. Δεχθήκαμε πόντους που δεν έπρεπε», τόνισε ο σέντερ της Ελλάδας. «Από την άλλη, κάποιοι παίκτες της Ιταλίας που δεν τους περιμέναμε μας έκαναν ζημιά. Ουσιαστικά το διάστημα που μας στοίχισε ήταν το τρίτο. Χάσαμε όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Αδικούμε τους εαυτούς μας», συμπλήρωσε ο Σπρίντζιος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας (4/8):

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

  • Γαλλία – Σλοβενία (13:45)
  • Ισραήλ – Σερβία (16:00)
  • Ισπανία – Ιταλία (18:15)
  • Τουρκία – Λιθουανία (20:30)

ΘΕΣΕΙΣ 9-16

  • Γερμανία – Κροατία (13:45)
  • Πολωνία – Μαυροβούνιο (16:00)
  • Βόρεια Μακεδονία – Ελλάδα (18:15)
  • Μεγάλη Βρετανία – Τσεχία (20:30)