Το πρώτο βήμα έγινε για την Εθνική, η οποία νίκησε την Τσεχία 67-56 και μπήκε με το δεξί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων της Σμύρνης. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έπιασε και υψηλά επίπεδα απόδοσης, κάτι που ουσιαστικά παραδέχτηκε και ο Ηλίας Καντζούρης μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

«Κάθε πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για παιδιά που δεν έχουν ουσιαστικά παίξει ποτέ σε τέτοιες διοργανώσεις, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε τα δύο τελευταία χρόνια με την πανδημία. Παρουσιαστήκαμε συνεπείς στην άμυνα και αυτό ήταν που κάλυψε την αστοχία μας στον επιθετικό τομέα και τα πολλά μας λάθη. Έρχεται μια καινούρια μέρα. Κρατάμε τη νίκη και θέτουμε ως στόχο να παρουσιαστούμε καλύτεροι αύριο», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής

Η Ελλάδα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο το βράδυ της Κυριακής (30/7, 20:30), καθώς θα αντιμετωπίσει το φαβορί του 3ου ομίλου, τη Σερβία, η οποία νίκησε εύκολα τη Σλοβενία στη δική της πρεμιέρα. «Είναι μια καλή, ποιοτική ομάδα και θεωρώ πως η δύναμή της βρίσκεται στα γκαρντ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι αμυντικά και από την άλλη να λειτουργήσουμε πολύ καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι», σχολίασε ο Καντζούρης για το αυριανό παιχνίδι.