Η τρίτη συνεχόμενη ήττα άφησε την Ελλάδα εκτός οκτάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων της Σμύρνης. Η Εθνική έχασε την επαφή με την Ιταλία στο 2ο ημίχρονο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα εναπομείναντα παιχνίδια, βέβαια, μόνο αδιάφορα δεν είναι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο καλείται πλέον να παραμείνει στην 1η κατηγορία. Με τρεις χώρες να υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία, μία νίκη θα είναι αρκετή. Αρκεί να μην σημειωθεί στους αγώνες για τις θέσεις 15-16, αλλά νωρίτερα…

«Η προσπάθεια ήταν εκεί, ίσως όχι για 40 λεπτά όπως θα έπρεπε για ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Είχαμε αρκετά κενά διαστήματα ειδικά στην επίθεση και για άλλη μια φορά η σχέση λαθών-ασίστ ήταν εις βάρος μας», τόνισε μετά την ήττα από την Ιταλία ο Ηλίας Καντζούρης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της ελληνικής ομάδας επισήμανε ακόμα τη σημαντικότητα των επόμενων δύο αγώνων για την Ελλάδα στις θέσεις 9-16. «Συνεχίζουμε να τελειώσουμε το τουρνουά με το σωστό τρόπο και την ανάλογη νοοτροπία», ανέφερε ο Καντζούρης.