Τα “σοβαρά” παιχνίδια μόλις τώρα αρχίζουν για την Εθνική Εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 της Σμύρνης. Και για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά της (με πρώτο εμπόδιο την Ιταλία), σίγουρα θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα απ’ ότι στο σημερινό παιχνίδι με τη Σλοβενία. Με ή χωρίς τον (τραυματία) Αλέξανδρο Σαμοντούροβ.

«Μετράμε δύο ήττες σε τρεις αγώνες, αλλά από εδώ και πέρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλάζει μορφή με τα νοκ άουτ παιχνίδια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να κοιτάξουμε το επόμενο ματς, γιατί μια νίκη σε φέρνει στην οχτάδα. Μια ήττα σε στέλνει στις θέσεις 9-16. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι», δήλωσε ο Κώστας Μπιλάλης στο σάιτ της ΕΟΚ, αναφερόμενος στο μεθαυριανό ματς με την Ιταλία για τη φάση των “16”.

Όσον αφορά στον τραυματισμό στου Σαμοντούροβ, ο πόιντ γκαρντ της Εθνικής είπε: «Είναι κάτι που συνέβη, όλοι στενοχωρηθήκαμε. Δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να παίξει ή όχι. Ξέρουμε ότι θέλει να βοηθήσει και να είναι εκεί. Θα περιμένουμε όμως τι θα πει το ιατρικό επιτελείο. Αν δεν μπορεί να παίξει, θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτοί οι έντεκα που θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι, να κάνουμε το καλύτερο για να συνεχίσουμε».