Η Εθνική Εφήβων συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Ευρωπαϊκό της κατηγορίας της στην Σλοβακία και μετά τη νίκη επί της Λετονίας αντιμετωπίζει την Τουρκία για τους “8” της διοργάνωσης.

Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Μωραΐτης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA αναφορικά με τους στόχους της ομάδας αλλά και με το κίνητρο που έχουν οι παίκτες, που δεν είναι άλλο από το πρότυπο της Εθνικής Νέων.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με την Λετονία: «Το θέλαμε περισσότερο. Δώσαμε τα πάντα. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στους προημιτελικούς. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι»

Για την Εθνική Εφήβων: «Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 10 ετών. Δεν ήμουν πολύ καλός, όμως έκανα συνεχώς προπόνηση και μπόρεσαν να παίξω με την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Θέλω να βγαίνω στο παρκέ και να παίζω το παιχνίδι μου με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ».

Για το παιχνίδι με την Τουρκία: «θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, αλλά έχουμε κάποιους ανοικτούς λογαριασμούς εδώ και κάποια χρόνια. Ανυπομονώ να παίξω σε αυτό το παιχνίδι.

Για το κακό ποσοστό του στα τρίποντα (12,5%): «Ξέρω πως τα ποσοστά μου δεν είναι καλά, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσω να σουτάρω. Θα δοκιμάσω και άλλα πράγματα όπως να πασάρω, θα κάνω τα πάντα για να κερδίζουμε»

Για το πρόσφατο χρυσό της Εθνικής Νέων: «Αποτελεί έμπνευση για μας. Θέλουμε και εμείς το χρυσό. Η επιτυχία τους μας προτρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας ευατό και να μην απογοητεύσουμε τους εαυτούς μας».