Το Κεντρικό Γραφείο της FIBA Europe συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων (U-18) στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη πόλη είχε φιλοξενήσει την ίδια ακριβώς διοργάνωση το 2015, με την εθνική να κατακτάει το χρυσό μετάλλιο. Από εκεί και έπειτα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U-20) του 2019 θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα πάντα με όσα αποφασίστηκαν στο Ρέικιαβικ, ενώ το Ευρωμπάσκετ U-20 της Β’ Κατηγορίας θα φιλοξενήσει η πολωνική πόλη Ράντομ (κι αν η Πολωνία έχει στο μεταξύ προβιβαστεί στην Α’ κατηγορία, η διοργάνωση θα πάει στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας). Στην ίδια συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε στην Ισλανδία για να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της FIBA Europe Όλαφουρ Ράφνσον.

 

Παράλληλα, η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε ανέφερε:

 

«απέρριψε ομόφωνα την τελευταία πρόταση της Ευρωλίγκας, θεωρώντας ότι με αυτή επιχειρείται ζημία στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών φορέων του μπάσκετ (ομοσπονδίες, λίγκες, σωματεία, αθλητές) και εκφράζοντας την ανησυχία της για τις πρακτικές της Ευρωλίγκας».