Κάθε αρχή και δύσκολη. Αυτό ίσχυσε και για την Εθνική Εφήβων, η οποία τα… χρειάστηκε απέναντι στην Τσεχία, εντούτοις πήρε τη νίκη με 67-56 στην πρεμιέρα του EuroBasket U18 της Σμύρνης. Τα δύσκολα έπονται, βέβαια, αρχίζοντας από την αυριανή αναμέτρηση με τη Σερβία (31/7, 20:30) για τη 2η αγωνιστική της 1ης φάσης.

«Ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι κι εμένα και των άλλων παιδιών δηλαδή, αλλά κάναμε αυτό το πρώτο βήμα με νίκη που είναι και το πιο σημαντικό. Το είχαμε πιστέψει το παιχνίδι, θέλαμε πολύ το θετικό αποτελέσματα και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Παίξαμε άμυνα και παρά την αστοχία που είχαμε και τα λάθη, βρήκαμε το ρυθμό μας από την άμυνα», δήλωσε στο σάιτ της ΕΟΚ ο Νίκος Πλώτας, 2ος σκόρερ (με 15 πόντους) και 1ος “κλέφτης” (με 5) της Ελλάδας στο ματς με την Τσεχία.

«Η αλήθεια είναι πως έχουν ψηλά κορμιά και εμείς προσπαθήσαμε να τους πιέσουμε και να τους δυσκολέψουμε. Κλέψαμε μπάλες και παίξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, παίρνοντας έτσι και εύκολους πόντους», συνέχισε ο σούτινγκ γκαρντ της Ελλάδας. «Δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε ατομικά. Προφανώς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα μας από τη στιγμή που αυτήν εκπροσωπούμε εδώ! Πάνω από όλα η ομάδα. Όλοι παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Με αυτή τη νοοτροπία μπαίνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο. Είναι κάτι που μας το έχει περάσει ο προπονητής μας», πρόσθεσε ο Πλώτας.

Όσον αφορά στο ματς με τη Σερβία, που νίκησε νωρίτερα τη Σλοβενία, ο διεθνής γκαρντ τόνισε: «Είδαμε λίγο και σήμερα, το παιχνίδι τους, αφού έπαιζαν πριν από εμάς. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε τόσα λάθη. Επίσης θα πρέπει να βρούμε περισσότερο ρυθμό στα σουτ, ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».