Ένα όνομα που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν αλλά σύντομα ενδέχεται να μάθουν δεν είναι άλλο από αυτό του 16χρονου Έλληνα μπασκετμπολίστα Γιάννη Φερεντίνου, που ακμάζει στις ΗΠΑ και το High School εδώ και μερικούς μήνες! 

Η περίπτωση του είναι αρκετά ιδιαίτερη, αφού πήρε την απόφαση να μετακομίσει στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2020 μαζί με την οικογένεια του, που στήριξε από την αρχή την απόφαση του να δοκιμάσει την τύχη του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αφήνοντας την πατρίδα του στο βωμό του μεγάλου του ονείρου, που δεν είναι άλλο από το να καθιερωθεί στο διεθνές μπασκετικό στερέωμα. 

Μάλιστα, ο νεαρός αναδείχθηκε πρωταθλητής Πολιτείας στο Missouri (Missouri State Championship) με το Webster Groves High School και ήδη πολλά κολλέγια, όπως τα Missouri, Illinois, Houston και Ohio, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο πρόγραμμά τους τα επόμενα χρόνια έχοντας… θαμπωθεί από τα μπασκετικά του κάλλη και την ικανότητά του να εκτελεί με τρομερή συνέπεια από την περίμετρο!

 

 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gianni (@giannisferentinos)

 

 

Δυνατό σημείο του γεννηθέντα στο νησί της Χίου (ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον τοπικό ΒΑΟΛ) είναι το εξαιρετικό και αξιόπιστο σουτ του, ενώ ίνδαλμα του είναι ο Klay Thompson των Golden State Warriors για… ευνόητους φυσικά λόγους. 

Οι εμφανίσεις του στο σχολικό πρωτάθλημα στη διάρκεια της σεζόν 2021-22, αλλα και η παρουσία του αυτόν τον καιρό στο AAU με την ομάδα Fundamental University, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στην ΕΟΚ. Οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων κλιμακίων τον παρακολουθούν στενά εδώ και μήνες και είναι πολύ πιθανό να κληθεί στις «μικρές» Εθνικές, των οποίων άλλωστε υπήρξε μέλος πριν πάει στις ΗΠΑ το 2020 ήδη από τα 13 του χρόνια. 

Ο Φερεντίνος αγωνίζεται στις θέσεις των guard και έχει επίσης αγωνιστεί για μία σεζόν στον Πανιώνιο (2018/2019). Είναι ένα ενδιαφέρον project, έχει φυσικά δυνατότητες να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη του, αφού έχει τα εχέγγυα να πετύχει και στο χέρι του είναι να δουλέψει σκληρά και στο τέλος να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, παίζοντας σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gianni (@giannisferentinos)