Το δικό του σχόλιο για την επικείμενη αναμέτρηση με την Φινλανδία για τη φάση των 16 του Ευρωμπάσκετ Εφήβων έκανε ο κόουτς Βαρβούνης, άμεσος συνεργάτης του κόουτς Ζιάγκου στον πάγκο της Ελλάδας.

 

Αναλυτικά…

Η Εθνική Εφήβων είναι έτοιμη για τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στη Νις της Σερβίας. Αντίπαλός της η Φινλανδία, με την οποία θα αγωνιστεί σήμερα (26/7) στις 16.30. Ο Δημήτρης Βαρβούνης, εκ των συνεργατών του Βαγγέλη Ζιάγκου στον πάγκο της ελληνικής ομάδας αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της, χωρίς να ξεχνά και την δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών

«Πριν από οτιδήποτε άλλο θέλω να πω πόσο πολύ λυπόμαστε και ότι σκεφτόμαστε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις φωτιές και, δυστυχώς, την απώλεια δύο ανθρώπων. Επειδή έχω εμπειρία από τέτοιες καταστροφές, οι Έλληνες είναι δυνατοί και από στάχτες μπορούμε να ξαναχτίσουμε τα πάντα», τόνισε ο Βαρβούνης και συνέχισε αναφερόμενος στην Εθνική Ομάδα: «Μετά από την ήττα από την Ισπανία έπρεπε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και να ανταποκριθούμε σε άλλες συνθήκες που είχαμε με τη Δανία. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί άλλαξαν τη συγκέντρωση και το μυαλό τους και επέστρεψαν στις συνθήκες βάσει των οποίων ετοιμαζόμασταν όλον αυτόν τον καιρό παίζοντας με ενέργεια στην άμυνα και ομαδικότητα στην επίθεση».

Η λέξη «ενέργεια» επιστρέφει ξανά και ξανά στα λόγια του Έλληνα τεχνικού: «Η Φινλανδία είναι μια ομάδα που παίζει με πολύ ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου: Τόσο στην άμυνα παίζοντας κλειστά, όσο και στην επίθεση τρέχοντας σε κάθε φάση. Βγαίνουν στον αιφνιδιασμό, έχουν πολλά ένας εναντίον ενός και πηγαίνουν στα επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να όχι μόνο να ματσάρουμε την ενέργεια αυτή, αλλά να δώσουμε ακόμη περισσότερη, από αυτή που ξέρουμε να βγάζουμε, ώστε να σταματήσουμε όλα τα καλά τους στοιχεία στην επίθεση και να είμαστε συνεπείς στο βασικό μας όπλο που είναι το αμυντικό μας καθήκον και ατομικά και ομαδικά. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γυρίσουμε την μπάλα, να τρέξουμε στην επίθεση και να βρούμε το εύκολο καλάθι. Πρέπει να μπούμε δυναμικά και με συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό».