Δύο παιχνίδια απέμειναν για την Εθνική Κορασίδων στον 1ο όμιλο του FIBA U16 European Challenger και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 του 2022 είναι ακόμα “ανοιχτή”, έστω κι αν ουδείς στην ελληνική αποστολή μιλάει γι αυτό από την αρχή του τουρνουά. Αυτό κάνει και η Πηνελόπη Βασιλείου, η οποία μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ ην πορεία της Εθνικής και όσα γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο 10ήμερο…

«Η αλήθεια είναι πως η διαφορά με την οποία έκλεισε το παιχνίδι με τη Γαλλία δεν άρεσε σε καμιά μας. Οι 39 πόντοι της τελικής διαφοράς ήταν πολλοί και δεν μας αντιπροσωπεύει ένα τέτοιο σκορ. Κάναμε μια καλή αρχή στο παιχνίδι, αλλά μετά για ένα τετράλεπτο πήραμε κακές αποφάσεις στην πίεση των αντιπάλων μας, κάναμε λάθη και το παιχνίδι άλλαξε τελείως μορφή. Συνεχίσαμε να προσπαθούμε, αλλά δεν μπορέσαμε και να απειλήουμε», δήλωσε αρχικά η σέντερ της Ελλάδας.

Το τουρνουά είναι μια καλή ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να «ξεμουδιάσουν» περιμένοντας τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να επιστρέψουν, COVID 19 επιτρέποντος, από το επόμενο καλοκαίρι… «Είναι ένα τεράστιο μάθημα όλο αυτό. Βλέποντας τις Γαλλίδες πόσο γυμνασμένες, αθλητικές είναι, βλέποντας το επίπεδο που υπάρχει γενικότερα είναι εικόνες και εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν όλες πιστεύω στη συνέχεια», συνεχίζει η Βασιλείου.

Η διεθνής σέντερ του Παναθλητικού πιστεύει πως «τα παιχνίδια αυτά είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για περισσότερη δουλειά ομαδικά και ατομικά για κάθε αθλήτρια. Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές. Είναι αρκετά κορίτσια που θα είναι και του χρόνου στην Κορασίδων και πιστεύω πως μετά τη φετινή εμπειρία θα παρουσιαστούμε καλύτερες».

Παραδέχεται ωστόσο πως στο μυαλό όλων δεν είναι μόνο το μπάσκετ: «Είμαστε πολύ συναισθηματικά φορτισμένες με όσα γίνονται στη χώρα μας. Το μυαλό μας είναι κι εκεί, βλέπουμε τι γίνεται, μαθαίνουμε τι συμβαίνει και την επικοινωνία μας με συγγενείς και φίλους… Δεν γίνεται να μην σε επηρεάσουν όλα αυτά, να μην τα σκέφτεσαι».