Ένα απόλυτο ντέρμπι έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (14/8) στο Urhea-halli της Φινλανδίας, με την οικοδέσποινα του European Challenger U-16 να τίθεται αντιμέτωπη με την Εθνική μας ομάδα, στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του τουρνουά των Κορασίδων, με την Ελλάδα να επικρατεί στο τέλος με 58-54 και να φτάνει τις 2 νίκες σε 5 αναμετρήσεις στο τουρνουά του Ελσίνκι.

Η Ιωάννα Στεφανάκη ήταν η κύρια πρωταγωνίστρια για τις νικήτριες με 16 πόντους (6-15 σουτ, 4-6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ σημαντική ήταν και η αρωγή της Σοφίας Σταματάκη, η οποία σταμάτησε στους 15 πόντους (5-14 σουτ), τα 7 ριμπάουντ και τις 4 τελικές πάσες σε 33 αγωνιστικά λεπτά.

Η Εθνική μας ήταν σαφώς ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί 4 φορές με 7+ πόντους, με την τελευταία -3 λεπτά πριν το φινάλε του ματς- να της χαρίζει ένα ακλόνητο προβάδισμα, που κράτησε σφιχτά μέχρι και το τέλος του!

Από εκείνο το σημείο όμως, οι γηπεδούχες μπήκαν ξανά σε τροχιά νίκης και πρόκρισης, τρέχοντας ένα τεράστιο βάσει χρόνου σερί της τάξης του 6-0 χάρις σε τρία ζευγάρια ελεύθερων βολών, και 1.5′ πριν το φινάλε μείωσαν στον πόντο (55-54).

Τότε, 2 ακόμα βολές, χαμένες αυτή τη φορά, από την Peppi Lohko, και άλλες 2 στις 3 εύστοχες από την Σταματάκη έστειλαν την Ελλάδα στο +3 με 40 δευτερόλεπτα στο ρολόι!

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.