Ο Γιάννης Παπούλης, συνεργάτης του Τάκη Μπακογεώργου στο τεχνικό επιτελείο της ελληνικής ομάδας τόνισε: «Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, γιατί μας ταλαιπώρησε η Ισλανδία παίζοντας με πέντε «κοντές». Ήταν δύσκολα να τις κυνηγήσουμε ως έξω. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο. Δεχθήκαμε μόνο τρεις πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και όλα έγιναν πιο εύκολα. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα κορίτσια, ο χρόνος μοιράστηκε, έχουμε και το ρεπό αύριο, οπότε θα ξεκουραστούμε πριν από τους δύο τελευταίους αγώνες στον όμιλο».

Ο αρχικός στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ: «Εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Και πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι, φτάνοντας στα νοκ άουτ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Οι δύο ομάδες που απομένει να αντιμετωπίσει η ελληνική είναι και οι δύο πιο δυνατές θεωρητικά στον όμιλο: Η Μεγάλη Βρετανία και η Σουηδία: «Ναι, έτσι φαίνεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Είμαστε τρεις ομάδες για δύο θέσεις. Η Σουηδία φαίνεται λίγο πιο δυνατή από την Μεγάλη Βρετανία, καθώς έχει νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά πέρα από αυτά, ο στόχος μας είναι οι δύο νίκες, για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου».