Η Εθνική Κορασίδων έχασε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 του 2022 στις λεπτομέρειες, ωστόσο το πρόσημο από τις εμφανίσεις της στο FIBA U16 European Challenger του Ελσίνκι ήταν θετικό. Η Ιωάννα Στεφανάκη, η πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας στο συγκεκριμένο τουρνουά (με 10,6 πόντους κατά μέσο όρο), μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις εμπειρίες που αποκόμισε τόσο η ίδια, όσο και η συγκεκριμένη φουρνιά αθλητριών…

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε η Στεφανάκη:

Για τη νίκη επί της Φινλανδίας:

«Τι κάναμε καλά: Σίγουρα πιεέσαμε πολύ στην άμυνα στοχεύσαμε κάποιες παίκτριες και βγάλαμε σωστές άμυνες. Ήμασταν αρκετά ομαδικές στην επίθεση, μας βγήκαν και κάποια σουτ, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί σε προηγούμενους αγώνες, όταν χάναμε ελεύθερα σουτ και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για την εμπειρία ολόκληρου του τουρνουά:

«Μπορεί πολλοί να μην το καταλαβαίνουν, αλλά για εμάς όλο αυτό ήταν μια τεράστια εμπειρία. Είδαμε πως είναι να είναι να αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες και ειδικά παίζοντας στο εξωτερικό, βλέπεις πως είναι αυτές οι ομάδες, πως είναι οι άλλες αθλήτριες, βλέπεις τη διαφορά, βρίσκεις τρόπους να τις κοντράρεις… Είναι κάτι πολύ χρήσιμο για όλες μας και παράλληλα είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να δουλέψουμε, να φτάσουμε πιο ψηλά, να είμαστε έτοιμες την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε ανάλογη θέση».

Για το «δέσιμο» μεταξύ των αθλητριών:

«Περνάμε πολύ καλά μεταξύ μας. Έχουμε «δέσει» αρκετά, παρά το ότι δεν είμαστε μαζί πάρα πολύ καιρό και νιώθουμε λίγο σαν οικογένεια όλες μαζί. Είμαστε περήφανες για τις νίκες που κάναμε εδώ και θέλουμε στο μέλλον να ζήσουμε κι άλλες χαρούμενες στιγμές με τις εθνικές ομάδες».