Μια συναρπαστική εμφάνιση υλοποίησε πριν από λίγες ώρες η Εθνική ομάδα U-18 Γυναικών της Κύπρου, η οποία διέλυσε με 100-23 την αντίστοιχη της Μολδαβίας, σε μια εκκωφαντική παρουσία που της εξασφάλισε την 3η της νίκη σε ισάριθμα ματς στην έως τώρα παρουσία της στο εν λόγω European Challengers!

Μπορεί το τελικό +77 να ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά της αναμέτρησης, αλλά αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως κατά το δεύτερο μέρος της, αυτή δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 45 πόντους, με τη Μολδαβία να πετυχαίνει μόλις 5 αθροιστικά πόντους (2 στην 3η/ 3 στην 4η).
Στο ίδιο διάστημα μάλιστα, η αδερφική μας χώρα μέτρησε 35 περισσότερους και κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Ιστορικά, αυτή είναι η καλύτερη επίδοση σε κάποια νίκη για τις γυναίκες της Κύπρου, που είχαν δεχθεί μόλις από 34 και 31 πόντους, αντίστοιχα, στα δύο πρότερα ματς τους στο τουρνουά, με τις Ανδόρα και Μάλτα να στέκονται ανίκανες μπροστά στο δέος τους και εν τέλει να υποκύπτουν με 61 και 35 πόντους διαφορά.

Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο νικηφόρο σερί της τάξης των 3 νικών από τον Ιούλιου του 2017 για αυτό το ηλικιακό γκρουπ της Κύπρου, που δείχνει πιο ικανό από ποτέ να θέσει το δικό του όνομα στον ευρωπαϊκό χάρτη των γυναικών/ νεανίδων!

Όσον αφορά μεμονωμένα το παιχνίδι, οι νικήτριες σούταραν εξαιρετικά από το παρκέ (47% εντός πεδιάς/ 50% τρίποντο), την ίδια στιγμή που μοίρασαν 28 ασίστ σε 42 εν γένει καλάθια.

Ταυτόχρονα, 4 παίκτριες κινήθηκαν σε διψήφιες αποχρώσεις πόντων -με την Χαρά Ζίττη να είναι η πρώτη σκόρερ με 14- ενώ ακόμα 5 πέτυχαν πάνω από 7 πόντους, σε μια ομαδική επιθετική πανδαισία που δεν άφησε κανένα περιθώριο στους σαφώς πιο αδύναμους εχθρούς!

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα πλήρη στατιστικά στοιχεία.