Η Εθνική Κορασίδων θα διεκδικήσει την καλύτερη θέση (την 5η) στην ιστορία της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στο Ματοσίνιος. Ο Γιάννης Κτιστάκης δεν θα μπορούσε λοιπόν να δώσει κάτι λιγότερο από συγχαρητήρια στην εξαιρετική ομάδα του μετά τη νίκη επί του Βελγίου.

«Ο σημερινός αγώνας απέναντι στο Βέλγιο ήταν πολύ δύσκολος και θεωρώ πως κάναμε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο στη διοργάνωση. Μην ξεχνάμε ότι από αυτήν την ομάδα είχαμε χάσει στην προετοιμασία, λίγες μέρες πριν αρχίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ήμασταν νευρικοί και άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο τα ποσοστά μας ήταν τραγικά. Ευτυχώς λειτούργησε η άμυνά μας και μας κράτησε στο παιχνίδι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, βγάλαμε καλύτερες συνεργασίες. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά βάλαμε καθοριστικά σουτ και ήμασταν πολύ εύστοχοι στις βολές. Ευελπιστώ στο αυριανό παιχνίδι, απέναντι στην Ουγγαρία, να μπορέσουμε να φανούμε καλύτεροι για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την πέμπτη θέση. Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια και στα 12 αυτά κορίτσια και σε όλο το επιτελείο».

ΦΕΛΟΥΡΗ: «Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ»

Για τη μεγάλη νίκη επί του Βελγίου και την αυριανή αναμέτρηση με την Ουγγαρία μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ και η Δανιέλλα Φελούρη. «Είχαμε πει από την αρχή πως θέλουμε να νικήσουμε, ήταν ο στόχος μας, είχαμε παίξει και σ’ ένα φιλικό μαζί τους στην Ιταλία και είχαμε πεισμώσει ακόμη περισσότερο. Θέλαμε τη νίκη αυτή. Αλλάξαμε κάποια πράγματα από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο που δεν μας άρεσαν, βελτιώσαμε την εικόνα μας όσο μπορούσαμε και τελικά πανηγυρίσαμε εμείς στο τέλος», τόνισε ο νεαρή αθλήτρια.

«Αγχωνόμαστε στο πρώτο δεκάλεπτο, αισθανόμαστε λίγο «τρακαρισμένες», αλλά το βρίσκουμε στην πορεία, όπως έγινε και σήμερα. Το καλό ήταν ότι οι διαφορές δεν ξέφυγαν πάρα πολύ. Ήταν αποστάσεις που μπορούσαμε και τελικά καταφέραμε να καλύψουμε. Είμαστε όντως μια καινούρια ομάδα, γνωριζόμαστε ελάχιστα από παλιά, αλλά προσπαθούμε πολύ. Σε ένα μήνα έχουμε γνωρίσει καλύτερα η μία την άλλη, συζητάμε συνέχεια και προσπαθούμε να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη που χρειάζεται αγωνιστικά. Έχουμε φτάσει ένα πολύ καλό βαθμό και αυτή η επικοινωνία και εμπιστοσύνη μας βοηθάει πολύ μέσα στο γήπεδο», συνέχισε η Φελούρη.

«Δεν μπορείς να σκέφτεσαι εγωιστικά. Είμαστε 12 παίκτριες και η καθεμία στην ομάδα της είναι πρωταγωνίστρια. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ξεχνάμε και υποστηρίζουμε και στηρίζουμε η μία την άλλη. Μας έχουν βοηθήσει πολύ και οι προπονητές μας σ’ αυτό. Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε η μία την άλλη».

Όσο για τον αυριανό αγώνα για την 5η θέση απέναντι στην Ουγγαρία; «Εδώ που φτάσαμε είναι κρίμα να μην πιούμε νερό. Ξέρουμε τι λέει η ιστορία για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κορασίδων και θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα παραπάνω».