Η Εθνική Κορασίδων το έκανε το καθήκον της στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του EuroBasket U16 του Ματοσίνιος. Νίκησε την αδύναμη Δανία 67-50, ξεπερνώντας το κακό 1ο ημίχρονο, κατά το οποίο έβλεπε σχεδόν σταθερά την πλάτη της αντιπάλου της.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσαν μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Δανίας ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Κτιστάκης και η Αγγελική Ζιάκα

«Είχαμε δύο πρόσωπα σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν χωρίς συγκέντρωση και δεν μπορούσαμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι της Δανίας. Η άμυνα ζώνης και το transition παιχνίδι μας βοήθησαν να «ξεκολλήσουμε» στο σκορ και να φτάσουμε στη νίκη. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με την Τσεχία που ακολουθεί. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για αυτήν την πρώτη νίκη», τόνισε ο Κτιστάκης.

ΖΙΑΚΑ: «ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ»

«Ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια δύσκολη αρχή, αλλά δεν το αφήσαμε να μας πάρει από κάτω. Θέλαμε να κάνουμε την πρώτη νίκη σήμερα και τα καταφέραμε. Έχουμε τη δύναμη να παρουσιαζόμαστε καλύτερες στο δεύτερο ημίχρονο, να δείχνουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να μην στεκόμαστε στο τι έχει γίνει στο πρώτο μισό.

Είμαστε μια καινούρια ομάδα, δεν έχουμε ξαναπαίξει όλες μαζί. Πρώτη φορά φέτος γίνεται αυτό. Αλλά προσπαθούμε να δενόμαστε περισσότερο, να μαθαίνουμε η μία την άλλη και έξω από το γήπεδο και πιστεύω πως είμαστε πλέον αρκετά δεμένες. Έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να το δείξουμε και στο παρκέ.

Είναι ένα παιχνίδι (σ.σ. με την Τσεχία) που το χρειαζόμαστε. Πρέπει αυτή τη φορά να παρουσιαστούμε πιο έτοιμες από την αρχή, γιατί ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να μας βοηθήσει στη συνέχεια για μια καλύτερη κατάταξη στον όμιλο που σημαίνει πιθανότατα και έναν καλύτερο αντίπαλο στους χιαστί αγώνες που είναι και οι πιο σημαντικοί. Θέλουμε να μπούμε καλά στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη σε ένα σημαντικό παιχνίδι».