Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των Κορασίδων, ο Γιάννης Κτιστάκης, αναφέρθηκε στη βαριά ήττα της Ελλάδας από την πολύ ανώτερη από κάθε άποψη Γαλλία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της ηλικιακής της τάξης.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στη σαφή διαφορά δυναμικότητας με τις Γαλλίδες όσο και στη σημασία του αυριανού αγώνα (20/8 – 16:00) κόντρα στη Δανία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Γνωρίζαμε εξαρχής ότι η πρώτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού θα ήταν δύσκολη, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, όμως η έκταση της διαφοράς αδικεί την προσπάθεια των παικτριών μας που έδειξαν αγωνιστικότητα, πειθαρχία και πάθος.

Στόχος μας ήταν να διαχειριστούμε και τους χρόνους συμμετοχής, καθώς σε λιγότερο από 20 ώρες έχουμε να δώσουμε το δεύτερο παιχνίδι μας απέναντι στη Δανία. Για μας ουσιαστικά η διοργάνωση αρχίζει αύριο.

Είμαι αισιόδοξος, καθώς τα κορίτσια είχαν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αυριανού αγώνα»