Έπειτα από 11 χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στους “8” ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων. Η Εθνική νίκησε εύκολα τη Λετονία και προκρίθηκε πανάξια στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπου θα βρει απέναντί της μία χώρα που προβάλλει ως φαβορί για το χρυσό μετάλλιο: την Ισπανία.

Ο στόχος της οκτάδας έχει επιτευχθεί βέβαια για τα κορίτσια του Γιάννη Κτιστάκη, τα οποία απαλλαγμένα από το άγχος της παραμονής, μπορούν πλέον να το διασκεδάσουν… «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την απόλυτη συγκέντρωση στο πλάνο που είχαμε προετοιμάσει. Θεωρώ πως ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Και είναι επιβράβευση της προσπάθειας των κοριτσιών», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Θέλω να σταθώ και στην αμέριστη συμπαράσταση της ομοσπονδίας. Μας παρείχε όλες τις διευκολύνσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε και όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας μας ήταν πολύ καλά φτιαγμένο και πολύ προσεκτικά. Πήραμε μέρος σε δύο διεθνή τουρνουά και συνολικά δώσαμε εννέα αγώνες πριν φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στους συνεργάτες μου, Γιάννη Παπούλη και Έλενα Παπαδημητρίου. Η διοργάνωση δεν τελειώνει εδώ. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε και στη συνέχεια ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», συνέχισε ο Κτιστάκης.

ΧΩΛΟΠΟΥΛΟΥ: «ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ»

Η Βασιλική Χωλοπούλου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στον αγώνα με τη Λετονία. Μετά το ματς δήλωσε στο σάιτ της ΕΟΚ: «Όλα τα κορίτσια βοήθησαν. Δεν το βλέπω έτσι, δεν βλέπω τι έκανα εγώ. Όλες δείξαμε από την αρχή ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι. Έγινε ομαδική δουλειά με πίεση στην άμυνα και θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Και όποια μπήκε έδωσε ότι είχε και δεν είχε γι’ αυτό! Αγαπάμε τη χώρα μας και το κάναμε για να δείξουμε ως κορίτσια πως έχουμε κι εμείς μέλλον».

«Προσπαθούσα όπως μπορούσα να συνεισφέρω για να πάρουμε τη νίκη. Δεν σκέφτηκα τους αριθμούς. Όποιος μπήκε έκανε αυτό που μπορούσε! Ήταν ένα όνειρο για εμάς πραγματικά να νικήσουμε και να βρεθούμε στα προημιτελικά. Όνειρο που το κάναμε πραγματικότητα».

Όσον αφορά στη μεγάλη πρόκληση που ορθώνεται μπροστά στην Ελλάδα, τον αυριανό προημιτελικό, η Χωλοπούλου τόνισε: «Είπαμε πριν το παιχνίδι πως όποια μπει θα τα δώσει όλα για να μπούμε στην οχτάδα. Παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένες. Ήταν ένα όνειρο! Ήταν στόχος, το πιστέψαμε όλες και απλώς το κάναμε! Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη όμως. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στην τετράδα. Δεν έχουν τελειώσει τα όνειρά μας εδώ. Έχει ακόμη δρόμο η διοργάνωση».

Η Ισπανία δεν τρομάζει τη Χωλοπούλου. «Είναι από τα φαβορί, αλλά δεν μας φοβίζει αυτό. Όποιον αντίπαλο βρούμε απέναντί μας, θα προσπαθήσουμε να τον αντιμετωπίσουμε. Θα τα δώσουμε όλα και ότι γίνει», λέει η νεαρή αθλήτρια, που πέρασε και ένα μήνυμα προς όλους:

«Είμαστε κι εμείς εδώ. Δεν είναι μόνο τα αγόρια. Προσπαθούμε όσο κι αυτά και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας κι εμείς! Ευχαριστούμε τους προπονητές μας που μας πίστεψαν και μας πιστεύουν. Είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά φαίνεται να το… έχουμε βρει. Περνάμε καλά εντός, αλλά και εκτός παρκέ και νομίζω πως αυτό φαίνεται από την εικόνα που παρουσιάζουμε και είναι πολύ σημαντικό για τώρα και για τη συνέχεια».