Δεν έκανε καλό ξεκίνημα στο FIBA U18 European Challenger του Ηρακλείου η Εθνική Νεανίδων. Η ελληνική ομάδα δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστική στο πρώτο της παιχνίδι με την Πολωνία, με συνέπεια να υποστεί βαριά ήττα με 61-37.

Διαβάστε τι είπαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη σελίδα της ΕΟΚ ο προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης και η Γεωργία Δαμουλάκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΕΟΥΔΑΚΗΣ

«Δυστυχώς η έλλειψη αγώνων εξαιτίας της κατάστασης, συν τους δύο τραυματισμούς (Θεοδοσουλάκη, Τσαβόνι) που είχαμε στη θέση του άσου μας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα. Τα κορίτσια προσπάθησαν, είχαν μεγάλο άγχος και δυστυχώς ακόμη και κάποιες φάσεις που έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στην προπόνηση τον τελευταίο καιρό δεν βγήκαν. Περιμένω βελτίωση σε όλους τους τομείς. Προσπαθήσαμε στην άμυνα, αλλά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση είχαμε μεγάλη νευρικότητα, παίξαμε χωρίς καθαρό μυαλό ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τις αδυναμίες τους. Όταν προς το τέλος ήμασταν πιο ήρεμες, βγάλαμε κάποιες φάσεις. Περιμένω αντίδραση… Φανταστείτε πως έχουμε αθλήτριες που έχουν δώσει τρία παιχνίδια όλη τη σεζόν».

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ

«Είμαστε πολύ στενοχωρημένες. Ναι, ήταν η πρεμιέρα, αλλά δεν θα έπρεπε να σημαίνει κάτι αυτό. Στην αρχή δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς, άνοιξαν το ρυθμό. Δεν παίξαμε άμυνα όπως έπρεπε. Μετά στο δεύτερο δεκάλεπτο πλησιάσαμε, προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν τεράστιος ο χρόνος αποχής από τα γήπεδα. Είχαμε σχεδόν εκτός μήνες χωρίς μπάσκετ, τη στιγμή που άλλες χώρες είχαν επιτρέψει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο συνειδητοποιήσαμε ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της προετοιμασίας. Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά ήταν λίγος σχετικά ο χρόνος που είχαμε μπροστά μας. Δώσαμε ότι μπορούσαμε, αλλά δεν πήγαμε καθόλου καλά. Εννοείται πως θα προσπαθήσουμε να δείξουμε κάτι καλύτερο, αν και ο όμιλός μας είναι ιδιαίτερα δυνατός. Θα βάλουμε τα δυνατά μας, γιατί θέλουμε κι εμείς οι ίδιες πρώτα από όλα να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».