Στο προτελευταίο της δείγμα γραφής πριν την επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-18, το οποίο φιλοξενεί στο Ηράκλειο από τις 6 έως και τις 14 Αυγούστου, η Εθνική ομάδα των Νεανίδων γνώρισε τη δύσκολη ήττα με 50-54 από το αντίστοιχο ηλικιακά συγκρότημα του Ισραήλ.

Πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα ήταν η Βασιλείου με 11 πόντους ενώ από κοντά κινήθηκαν τόσο η Κελεμένη (10 πόντοι) όσο και η Μπαξεβάνου (9 πόντοι).

Πλέον, το επόμενο και τελευταίο χρονικά φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του τουρνουά είναι προγραμματισμένο ξανά με το Ισραήλ στα «Δύο Αοράκια» για αύριο (3/8 – 19:00).

Διαιτητές: Χριστινάκης, Κατσαπρακάκης, Σκανδαλάκης
Δεκάλεπτα: 8-19, 25-33, 38-43, 50-54

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Δαμουλάκη 4, Αλεξιά 2, Κιολέογλου, Μπαξεβάνου 9(1), Τσάμη 1, Χρηστάκη 7(2), Παναγιωτίδη 2, Κελεμένη 10(2), Παλάσκα, Βασιλείου 11, Σταματάτη 2, Σταμούλου, Κούπερ 2.

Δηλώσεις Κατερίνας Μπαξεβάνου:

«Ξεκινήσαμε χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο δεκάλεπτο και ο αντίπαλος πήρε μια διαφορά. Στη συνέχεια βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα μπήκαν κάποια σουτ και έτσι μπορέσαμε να καλύψουμε τη διαφορά. Παλέψαμε το παιχνίδι.

Υπάρχει και ο αυριανός αγώνας που ουσιαστικά για μας θα είναι η πρόβα τζενεράλε πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας το προσεχές Σάββατο».