Εύκολο απόγευμα πέρασε η Εθνική Νεανίδων στο πρώτο της παιχνίδι προετοιμασίας με τη Βουλγαρία, την οποία νίκησε 69-49 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αρναίας. Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 6 έως τις 14 Αυγούστου.

Η Μπαξεβάνου (16 πόντοι) ήταν η πρώτη σκόρερ της Εθνικής και η μόνη που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων, ωστόσο πολύ καλή εμφάνιση με γεμάτη στατιστική έκανε και η Δαμουλάκη.

Οι διαιτητές: Πράτος, Παπαθανασίου

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 49-18, 61-32, 69-49

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Δαμουλάκη 8 (6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Γκουζέλου, Κοϊλεογλου 5, Χρηστάκη 2, Μπαξεβάνου 16 (2), Παναγιωτίδη 4, Κελεμένη, Σταματάκη 5 (1), Παλάσκα 3 (1), Κούπερ 4 (8 ριμπάουντ), Σταμούλου 8, Τσάμη 2, Αλεξιά 4, Ταμπάκου 3, Βασιλείου 5 (7 ριμπάουντ).

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ: «ΣΤΟ 2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΔΕΙΞΑΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ»

Ο Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε μετά το τέλος του φιλικού: «Αυτά τα παιχνίδια είναι προπονητικού χαρακτήρα. Κοιτάμε σε ποια κομμάτια είμαστε δυνατή σαν ομάδα και σε ποια χρειαζόμαστε βελτίωση. Δοκιμάζουμε σχήματα και παίκτριες που ταιριάζουν στο τρόπο παιχνιδιού μας. Στο 1ο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν καλή, ενώ στο δεύτερο δείξαμε αδυναμίες και σημάδια κόπωσης και πρέπει να βελτιωθούμε».