Το European Challenger των Νέων Γυναικών ολοκληρώθηκε και αυτό των Νέων Ανδρών βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά πια έχει αυτό των Νεανίδων, το οποίο θα διοργανωθεί και αυτό στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου στα Δύο Αοράκια , το “σπίτι” όλων των εθνικών ομάδων εδώ και μερικά χρόνια. Η Ελλάδα θα μετρήσει σε αυτό τις δυνάμεις της και η Λαμπρινή Πολυμένη ανυπομονεί να αρχίσουν τα παιχνίδια…

Διαβάστε τι είπε στη σελίδα της ΕΟΚ η διεθνής παίκτρια:

Για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης και σε επίπεδο U18:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που μετά από τόσο καιρό αποχής από τους αγώνες θα μπορέσουμε επιτέλους να ξανά παίξουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε! Εννοείται πως είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένες που θα βρεθούμε σε αυτά τα παιχνίδια με την Εθνική Ομάδα διότι το να εκπροσωπεί ένας αθλητής την χώρα του είναι πολύ μεγάλη τιμή».

Για το ότι δεν υποβιβάζεται καμιά ομάδα κάτι το οποίο απελευθερώνει τις αθλήτριες:

«Θεωρώ πως το γεγονός ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα σίγουρα απελευθερώνει όλες τις ομάδες της διοργάνωσης να κάνουν δοκιμές και να δούνε που βρίσκονται στο ομαδικό κομμάτι. Ωστόσο εμείς δουλεύουμε καθημερινά για να έχουμε την καλύτερη εικόνα ως Ελλάδα και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί σε αυτό το τουρνουά. Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε αυτά τα παιχνίδια χαλαρά λόγω της κατάστασης. Ίσα ίσα τόσο οι προπονητές μας όσο και εμείς δουλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, έστω και σε περιορισμένο αριθμό:

«Είναι σίγουρα πολύ θετικό οτι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη προβολή της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατ’ επέκταση του γυναικείου αναπτυξιακού μπάσκετ. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που θα υπάρχει στο μέτρο του δυνατού και κόσμος στο γήπεδο για να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Είναι κάτι που μας έλειψε όλη τη χρονιά. Η παρουσία των φιλάθλων είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας και αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την ψυχολογία της ομάδα μας. Ελπίζουμε να τους ανταμείψουμε με τις εμφανίσεις μας στο γήπεδο».

Για τον όμιλο της Ελλάδας, στον οποίον συμμετέχουν η Ισπανία, η Γαλλία, η Πολωνία, η Σλοβακία και το Ισραήλ:

«Σίγουρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με πολύ δυνατούς αντιπάλους, παρόλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για κάθε παιχνίδι και να αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα έξι FIBA Youth European Challengers που διοργανώνονται αυτό το καλοκαίρι.