Η βαθμολογική θέση της Ελλάδας δεν άλλαξε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, εντούτοις η έκταση της ήττας από το Βέλγιο και προπάντων η κακή εμφάνιση θορύβησαν τόσο τον Κώστα Κεραμιδά, όσο και τις παίκτριες της εθνικής ομάδας.

«Στα πρώτα δύο παιχνίδια του Ευρωπαϊκού δώσαμε και την ψυχή μας για να πάρουμε τις δύο νίκες. Ξέραμε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα του αγώνα Λετονία – Βέλγιο ότι είχαμε εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό μας και γνωρίζαμε ότι αντίπαλός μας στο χιαστί θα είναι η Πολωνία. Ήταν μια κακή ήττα από το Βέλγιο, αλλά ήταν μια ήττα ανώδυνη», δήλωσε στο σάιτ της ΕΟΚ η Αγγελίνα Χρηστάκη.

«Η σφαλιάρα ελπίζω να λειτουργήσει υπέρ μας και να μας αφυπνίσει. Όπως έχουμε δείξει και από τα φιλικά που δεν πηγαίναμε καλά, οι ήττες μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατές. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και τώρα για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε την Τετάρτη στο παιχνίδι με την Πολωνία και να σώσουμε την κατηγορία», συνέχισε η διεθνής παίκτρια.

«Βασικός μας στόχος είναι η παραμονή. Είναι δύσκολο μια ομάδα να ανέβει κατηγορία και στον αντίποδα πολύ εύκολο να πέσει. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα, αλλά για την επόμενη γενιά αθλητριών που θα μας διαδεχτεί του χρόνου η παραμονή στην κατηγορία», τονίζει η Χρηστάκη, που έκανε και κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλείου ενόψει της αναμέτρησης με την Πολωνία (10/8, 19:00).

«Ο αγώνας με την Πολωνία είναι ένας τελικός για μας. Ελπίζουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας συμπαρασταθεί. Η βοήθειά του είναι σημαντική», είπε χαρακτηριστικά.