Ο τραυματισμός της Μαρκέλλας Σταμούλου ήταν το μόνο κακό μαντάτο της πρεμιέρας της Εθνικής Νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 της Κρήτης. Η νεαρή αθλήτρια τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο στις αρχές της 2ης περιόδου, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο παιχνίδι.

Η Σταμούλου έπεσε σφαδάζοντας από τους πόνους στο παρκέ και έπειτα από λίγα λεπτά αποχώρησε υποβασταζόμενη για τα αποδυτήρια του κλειστού “Δύο Αοράκια”. Το ευχάριστο είναι ότι η διεθνής γκαρντ απέφυγε τα χειρότερα, βάσει τουλάχιστον των πρώτων εξετάσεων που έκανε.

Η Σταμούλου θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, για να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γόνατό της. Όπως και να ‘χει, οι συμπαίκτριες της αφιέρωσαν σε αυτήν τη νίκη της πρεμιέρας επί της Λετονίας.

Διαβάστε τι ειπώθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Κεραμιδά και τις Γεωργία Δαμουλάκη και Σοφία Κελεμένη

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

«Είναι πραγματικά μια μεγάλη νίκη σε σχέση με ό,τι είχαμε παρουσιάσει μέχρι τώρα. Κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι και φανήκαμε πάρα πολύ έτοιμη σαν ομάδα για το παιχνίδι αυτό. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση της νίκης διότι το Ευρωπαϊκό μόλις άρχισε. Θέλαμε μια νίκη, την πετύχαμε, αλλά κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό.

Ξεκινάμε από το μηδέν και πρέπει να έχουμε ηρεμία για τη συνέχεια. Πετύχαμε μια νίκη στην αρχή που είναι σημαντικό για να φτιάξεις την ψυχολογία σου, αλλά τίποτα παραπάνω. Η Τσεχία δείχνει η πιο ισχυρή ομάδα στον Όμιλό μας, αλλά πάμε χωρίς άγχος. Έχει στη σύνθεση της τρεις αθλήτριες που έπαιξαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού U20. Παίζει ένα πιεστικό πρες σε όλο το γήπεδο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ: ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΞΑΜΕ

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για τη νίκη. Η πρεμιέρα ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είχαμε διαβάσει την αντίπαλο και ακολουθήσαμε τα πλάνα των προπονητών μας. Ήμασταν ομάδα και το δείξαμε μέσα και έξω από το γήπεδο. Το κλίμα είναι υπέροχο… Δικαιώσαμε τους προπονητές μας που μας πίστεψαν, τις συμπαίκτριές και την Εβίνα Μάλτση που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει και μας ανεβάζει το ηθικό. Αφιερώνουμε την νίκη φυσικά και στην Μαρκέλλα Σταμούλου».

ΚΕΛΕΜΕΝΗ: ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

«Είμαστε απίστευτα χαρούμενες για τη νίκη μας. Ακολουθήσαμε το πλάνο και βγήκε αυτό που θέλαμε στο παρκέ. Τώρα έχουμε δουλειά, υπάρχει και το επόμενο παιχνίδι με την Τσεχία που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να προσπαθήσουμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια».