Το καπέλο του έβγαλε στις αθλήτριές του ο Γιάννης Κτιστάκης, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής ομάδας των Νεανίδων να σχολιάζει τόσο την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ όσο και το επερχόμενο ζευγάρωμα στις 4 της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ήταν μια τεράστια εμφάνιση στο δεύτερο μισό, μια κατέθεση ψυχής και καρδιάς από όλα τα κορίτσια», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Κλειδί ήταν η άμυνα και τα χαμηλά σχήματα τα οποία χρησιμοποιήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, η ψυχή που βγάλαμε σε κάθε διεκδίκηση και ριμπάουντ και η νίκη αυτή ανήκει δικαιωματικά στα κορίτσια».

Για τη ψυχραιμότητα που έδειξαν τα τελευταία λεπτά του ντέρμπι: «Ναι, όντως ήταν πολύ ψύχραιμες στο τέλος. Γενικά ήταν πολύ συγκεντρωμένες, ακολούθησαν τις εντολές στο δεύτερο ημίχρονο και δεν έδωσαν περιθώριο για ελεύθερα σουτ στην αντίπαλη ομάδα. Το κλειδί ήταν ο ρυθμός στην άμυνα και σίγουρα οι σωστές επιλογές στην επίθεση».

Για το ζευγάρωμα στα ημιτελικά: «Δεν ξέρουμε ποιος θα ο αντίπαλός μας, αλλά ξέρουμε καλά την Κροατία, καθώς δώσαμε και δύο φιλικούς αγώνες στην προετοιμασίας. Είχαμε χάσει με μικρή διαφορά και στα δύο, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα και θα προχωρήσουμε ανάλογα».