Συγχαρητήρια και μπράβο μοίρασε ο Γιάννης Κτιστάκης στις παίκτριες της Εθνικής ομάδας των Νεανίδων μετά τη μεγάλη νίκη – πρόκριση επί της Ρουμανίας, την ίδια στιγμή που στάθηκε και στο πρώτο νοκ άουτ στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στην οικοδέσποινα Βουλγαρία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τον αγώνα με την Ρουμανία: «Πάντα υπάρχει ένα άγχος σε τέτοια παιχνίδια. Και η Ρουμανία ξέραμε ότι ήθελε ένα +11 για να περάσει. Στο μυαλό της κάθε αθλήτριας και του κάθε αθλητή πάντα υπάρχει η σκέψη ότι κάτι μπορεί να στραβώσει. Ευτυχώς βρήκαμε το ρυθμό μας μέσα στο παιχνίδι, περάσαμε στην οχτάδα και αντιμετωπίζουμε την Βουλγαρία. Μια νίκη στον αγώνα με τον Λουξεμβούργο θα μας βοηθούσε να την αποφύγουμε. Είναι μια καλή ομάδα, είναι γηπεδούχος και αήττητη. Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι αυτό της Παρασκευής».

Για τις αθλήτριές του: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια, έκαναν μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα. Είχαμε λίγο χρόνο προετοιμασίας, γιατί έδιναν εξετάσεις οι περισσότερες και έπρεπε να διαβάσουν. Λείπει η ομοιογένεια και κάποια λάθη και χαμένα λέι απ και εύκολα σουτ μας δημιουργούν εκνευρισμό. Πρέπει να μην χάσουμε την συγκέντρωσή μας στην συνέχεια και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».