Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, νίκησε την Ελβετία και πλέον στρέφει το βλέμμα της στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, με πρώτο το αυριανό με την Ουκρανία (12/7, 22:00).

«Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς, γιατί το χθεσινό (10/7) παιχνίδι με την Τουρκία μας πήρε πολύ ενέργεια και σωματικά και πνευματικά. Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, που το θέλαμε πολύ, αλλά δεν καταφέραμε και να το πάρουμε», δήλωσε μετά τη δεύτερη νίκη της Εθνικής Νέων Γυναικών ο Θάνος Νίκλας.

«Το να παρουσιαστούμε μετά από λίγες ώρες ουσιαστικά σωματικά και πνευματικά έτοιμοι ήταν μια δοκιμασία στην οποία τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο διάστημα. Σε κάποια διαστήματα δεν ήμασταν καλοί, δώσαμε δικαιώματα στην Ελβετία να μείνει κοντά στο σκορ. Παρόλα αυτά σε τέτοιου είδους τουρνουά κοιτάμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε για τον επόμενο αγώνα, καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος για αναλύσεις», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας.

«Δεν μπορούμε από την άλλη να κρατήσεις στο μυαλό σου ένα αποτέλεσμα, καλό ή κακό. Κοιτάμε μπροστά, τον επόμενο αντίπαλο και προχωράμε. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε τις νίκες. Αυτό κάναμε και σήμερα παρά το ότι δεν πιάσαμε την καλύτερη απόδοση. Από εδώ και πέρα όλοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ και είναι κάτι που το γνωρίζουμε και πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο παιχνίδι», επισήμανε ο Νίκλας.