Η Εθνική, η οποία αγωνίστηκε με απουσίες προκειμένου να προφυλαχθούν οι παίκτες ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων, πάλεψε μόλις για ένα δεκάλεπτο και στη συνέχεια είδε τις ΗΠΑ να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ και να παίρνουν μία σχετικά εύκολη νίκη, Μοναδικός διασωθείς από τη σημερινή εμφάνιση ήταν ο Ρογκαβόπουλος που άγγιξε το double double με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Χουγκάζ με 14 πόντους.

Ο Αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε με τους Βησσαρίου, Αρσενόπουλο, Ρογκαβόπουλο, Γεωργαλά και Βουλγαρόπουλο, όμως δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά, με τις ΗΠΑ να παίρνουν από νωρίς προβάδισμα με 1-9. Ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία των “γαλανόλευκων”, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί αισθητά και το δεκάλεπτο να κλείσει στο 14-16. Η αμυντική βελτίωση δεν κράτησε για πολύ και στο β’ δεκάλεπτο οι Αμερικανοί είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ενώ ήταν ουσιαστικοί και στην άμυνα, την ώρα που η Ελλάδα δυσκολευόταν από τα 6,75, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 25-36.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ ημίχρονο για τις δύο ομάδες, με τον Ρογκαβόπουλο να αποτελεί την κύρια επιθετική απειλή για την Ελλάδα, έχοντας στην γ’ περίοδο βοήθειες και από τον Χουγκάζ και τον Σανδραμάνη. Οι βοήθειες αυτές όμως δεν ήταν αρκετές ώστε να μειωθεί η διαφορά, με το +11 να διατηρείται και στο τέλος του δεκαλέπτου. Στο φινάλε του αγώνα οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ξέμειναν από δυνάμεις στο φινάλε, με τις ΗΠΑ να αυξάνουν στο τέλος τη διαφορά και να παίρνουν μια σχετικά εύκολη νίκη. 

Δεκάλεπτα: 14-16, 25-36, 41-52, 58-72 

Ελλάδα (Καστρίτης): Βησσαρίου 8, Αρσενόπουλος, Ρογκαβόπουλος 10 (9 ριμπ.), Βουλγαρόπουλος 2, Γεωργαλάς 2, Σανδραμάνης 9, Χουγκάζ 14, Σωτηρίου 3 (7 ριμπ.), Γάργαλης, Αρνοκούρος 5, Κολοβέρος 5 

ΗΠΑ (Ουέμπερ): Κάνινγχαμ 16, Χαλιμπάρτον, Πέρι 8, Ρόμπινσον-Ερλ 14 (10 ριμπ.), Σαγκς 9, Μπαρνς, Γκριν 9, Λούις Τζούνιορ, Λικεκέλε 6, Μόμπλεϊ, Ζ. Ουίλιαμς 2, Τ. Ουίλιαμς 8 (9 ριμπ.) 

Διαιτητές: Μαλαμάς, Μπανασάκης, Χριστινάκης

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!