Ο αποκλεισμός από το Βέλγιο δεν… χωνεύεται εύκολα, όσο καλύτερος κι αν ήταν ο αντίπαλος της Εθνικής Νέων Ανδρών στον αγώνα για τη φάση των “16” του EuroBasket U20 της Ποντγκόριτσα. Ο Μάκης Γιατράς παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Βέλγων μετά τη λήξη του αγώνα, παίρνοντας παράλληλα όλη την ευθύνη πάνω του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας.

«Η ομάδα έπρεπε να είναι έτοιμη. Δεν ήταν συγκεντρωμένη, δεν ήταν έτοιμη και η ευθύνη βαραίνει εμένα. Ήταν αποτυχία αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. «Πίστευα πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Αυτές ήταν οι φιλοδοξίες μας και ότι μπορούσαμε να τα αλλάξουμε όλα μετά τις δύο πρώτες ήττες. Μέσα στο γήπεδο φαίνονται όμως όλα. Χάσαμε απόλυτα δίκαια από μια καλύτερη ομάδα. Η ευθύνη είναι δική μου. Το τουρνουά όμως δεν τελειώνει εδώ και πρέπει να το βάλουμε στο μυαλό μας. Πρέπει να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε με νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια».

ΜΠΑΖΙΝΑΣ: «ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΟΚΤΑΔΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ»

Ο Θανάσης Μπαζίνας ήταν εύλογα απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό από το Βέλγιο… «Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι κι αυτό είναι η αλήθεια. Παρουσιαστήκαμε χωρίς συγκέντρωση. Σε πολύ μικρά διαστήματα παίξαμε με τον τρόπο που θέλαμε χωρίς να υπάρχει διάρκεια σε αυτήν την προσπάθεια. Βρεθήκαμε να κυνηγάμε από την αρχή. Χάσαμε το παιχνίδι γιατί από την αρχή δεν μπήκαμε όπως έπρεπε για έναν τέτοιο αγώνα», τόνισε ο γκαρντ της Εθνικής στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Αλλά αφού αποκλειστήκαμε από την οχτάδα, τι να πούμε τώρα; Δεν έχει νόημα, αφού δεν βγήκε αυτό που θέλαμε. Στο γήπεδο φαίνεται τι μπορείς να κάνεις και που μπορείς να πας. Δεν ήμασταν για εκεί με τον τρόπο που παίξαμε. Θα μαζευτούμε ως ομάδα, να βρούμε τα λάθη και τα σωστά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να βρεθούμε όσο γίνεται πιο ψηλά στα παιχνίδια που πλέον έχουμε μπροστά μας», συμπλήρωσε ο Μπαζίνας.