Την πρώτη ήττα της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο U19 γνώρισε η Εθνική, η οποία ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Ρωσίας, με τον όμιλο να παίρνει.. φωτιά, αναφορικά με την τελική κατάταξη. Η Εθνική δεν ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ ακόμα και με 19 πόντους, όμως ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο την έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Εκεί οι Ρώσοι αντέδρασαν και έφτασαν στο φινάλε σε μία σχετικά εύκολη νίκη. Πάλεψε σχεδόν… μόνος του ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πετυχαίνοντας 28 πόντους, ενώ άλλους 12 είχε ο Νίκος Αρσενόπουλος και ήταν οι μοναδικοί που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με τους Καράμπελα, Αρσενόπουλο, Γεωργαλά, Χουγκάζ και Βουλγαρόπουλο και μπορεί τα πρώτα λεπτά να βρήκαν το παιχνίδι σε ισορροπία, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Ρωσία να τρέχει ένα σερί 14-0. Οι παίκτες του Εβγκένι Πασούτιν είχαν τον απόλυτο έλεγχο και εξαιρετική ευστοχία από τα 6,75, “χτυπώντας” στην αδύνατη πλευρά της Εθνικής, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 31-15.

Η συνέχεια ήταν κάπως καλύτερη για τη “γαλανόλευκη” που έτρεξε από το φινάλε της α’ περιόδου ένα σερί 8-0 για να μειώσει αρχικά σε 31-20, ενώ το καλάθι και φάουλ του Ρογκαβόπουλου έβαλε ξανά την Εθνική στο παιχνίδι (27-34). Κάπου εκεί άρχισαν ξανά οι… παραφωνίες, με τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να μην έχουν καλά ποσοστά ευστοχίας τόσο στη γραμμή της φιλανθρωπίας όσο και του τριπόντου, με τη Ρωσία να το εκμεταλλεύεται και να ανοίγει ξανά τη διαφορά, διαμορφώνοντας το 49-34 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το β’ ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με τον Κβίτκοβσκιχ να είναι ασταμάτητος για τους Ρώσους και να φτάνει τη διαφορά στο +18 (54-36), με την Εθνική να συνεχίζει να δυσκολεύεται και να βγάζει για δεύτερο σερί παιχνίδι σημάδια έλλειψη ομαδικότητας και συνεργασιών, το οποίο εκμεταλλευόταν πλήρως η Ρωσία. Μπορεί η διαφορά να μειώθηκε, όμως το 62-48 είχε δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στους Ρώσους.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε την Εθνική να ξεσπά και χάρη στο κοντό σχήμα που εφάρμοσε ο Καστρίτης η διαφορά μειώθηκε σε μονοψήφια επίπεδα. Και πάλι όμως το τρίποντο ήταν η μεγάλη πληγής των νεαρών, με τη Ρωσία να βρίσκει ρυθμό και να επαναφέρει τη διαφορά στους 12, τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα.

Δεκάλεπτα: 15-31, 34-49, 48-62, 75-83.

Διαιτητές: Λοκατέλι (Βραζιλία), Ζουράποβιτς (Βοσνία), Βιβέρος (Μεξικό)

Ρωσία (Πασούτιν): Ερσόφ 16, Καντοσνίκοφ 2, Κβίτκοβσκιχ 19, Μιχαϊλόφσκι 20 (13 ριμπ., 12 ασίστ), Σχερμπένεφ 6, Μπαρίσεφ, Ντολίνιν 8, Γκόλντιν, Κονοβάλοφ, Πετένεφ 1, Σορόκιν 3, Βεντίσχεφ 8.

Ελλάδα (Καστρίτης): Αρνόκουρος 7, Αρσενόπουλος 12, Χουγκάζ 5, Καράμπελας 6, Ρογκαβόπουλος 26, Μπαζίνας, Χατζηδάκης 3, Γεωργαλάς, Κολοβέρος 4, Σανδραμάνης, Σωτηρίου 6, Βουλγαρόπουλος 4.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ