Τα «χρυσά» παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ βγάζοντας αυτοματισμούς και εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή που είχαν στο «ζωγραφιστό» με τον Βασίλη Χρηστίδη να μετρά 24 πόντους και 3 ριμπάουντ και τον Θοδωρή Καρρά άλλους 15 πόντους. Εξαιρετική ήταν η παρουσία και του Βασίλη Μουράτο με 9 πόντους και 2 ασίστ ενώ θετικά δείγματα έδειξε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 10 πόντους και 3 ασίστ που φαίνεται να επανέρχεται σιγά σιγά από τον τραυματισμό του.

Η Εθνική ξεκίνησε με τους Μουράτο, Κόνιαρη, Φλιώνη, Σκουλίδα και Καρρά και έχοντας τρεις καλούς χειριστές της μπάλας που μπορούν με άνεση να αναλάβουν τον ρόλο του δημιουργού, «τάισαν» με ασίστ τον Καρρά, με τον σέντερ του Δούκα να κάνει ότι θέλει κάτω από τη ρακέτα και να δίνει από νωρίς προβάδισμα την ομάδα. Παρά τα δύο φάουλ με τα οποία «βάρυνε» από νωρίς, ο Χρηστίδης που τον αντικατέστησε, ακολούθησε με τον ίδιο τρόπο το πλάνο της Εθνικής, ενώ η είσοδος και του αρχηγού, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, έδωσε βοήθεια και από τα 6,75, με το σκορ της α’ περιόδου να φτάνει στο 16-9.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη β’ περίοδο με την Εθνική να δυσκολεύεται στην αρχή στην επίθεση και με ένα σερί 3-10 η Σουηδία μείωσε στους 2 πόντους, σε ένα χρονικό σημείο που στο παρκέ βρίσκονταν από πλευράς Ελλάδας ο Λούντζης με τον Χαραλαμπόπουλο, οι οποίοι ταλαιπωρούνταν μέχρι πριν λίγες μέρες από τους τραυματισμούς τους με αποτέλεσμα να μην πατούν καλά. Η είσοδος του Μιλεντίγεβιτς βοήθησε στην δημιουργία της ομάδας, με τον γκαρντ του Δούκα να μοιράζει 3 ασίστ μέσα σε 6,5 λεπτά και να βοηθάει στο να ανοίξει η διαφορά και πάλι με αποτέλεσμα η Εθνική να είναι μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με 34-23.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με την Εθνική να συνεχίζει να παίζει με τον ίδιο ρυθμό και αυτή τη φορά να προσθέτει στο οπλοστάσιο της περισσότερο το σουτ από μακρινή απόσταση. Ο Μουράτος έκανε ότι ήθελε τόσο από άποψη σκορ όσο και από άποψη δημιουργίας, διατηρώντας την διαφορά των 11 πόντων, ενώ η είσοδος του Χρηστίδη έδωσε άλλον αέρα επιθετικά με τον σέντερ του Άρη να φτάνει τους 18 πόντους, κυνηγώντας μαζί με τον Καρρά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του αγώνα. Αμυντικά η Εθνική δεν αντιμετώπιζε προβλήματα μιας και η Σουηδία χτυπούσε μόνο με μακρινά σουτ αλλά και μέσης απόστασης χωρίς στόχο, ενώ η ευστοχία της οφειλόταν κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας συνολικά 6 μέχρι την γ’ περίοδο, στην οποία το σκορ έκλεισε στο 58-36.

Η δ’ περίοδος ήταν παράσταση για… μία ομάδα με την Εθνική να κάνει ότι θέλει στην επίθεση της. Ο Κόνιαρης σέρβιρε στον Χρηστίδη και ο νεαρός σέντερ άφηνε τη μπάλα στο καλάθι με τέτοια ευκολία που έκανε την κίνηση να φαντάζει η πλέον εύκολη. Η διαφορά άνοιξε στους 22 πόντους, ενώ όσο περνούσε η ώρα τόσο βελτιωνόταν και το ποσοστό στα τρίποντα (33,2% ευστοχία). Όταν πλέον το παιχνίδι είχε κριθεί, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έριξε στο παρκέ και τους νεαρούς που δεν αγωνίστηκαν αρκετά προκειμένου να πάρουν εμπειρίες ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο τουρνουά.

Δεκάλεπτα:

16-9, 34-23, 58-36, 79-44

ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 4 (1), Μιλεντίγιεβιτς 2, Κόνιαρης 6 (1), Φλιώνης, Καρράς 15 (6/9 δίπ., 3/4 βολ.), Σκουλίδας 2, Δίπλαρος 5 (1), Χρηστίδης 24 (11/15 δίπ.), Χαραλαμπόπουλος 10 (1), Μουράτος 9 (1), Τάταρης 2.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Άρβιντσον 10, Χάνσον 5 (1), Λάρσον 5 (1), Σιόλιν, Ίσοβιτς, Λεσέσν 4, Μπέρκελουντ, Μπιργκάντερ 13 (12 ριμπ.), Άπελγκρεν, Μπράντμαρκ 1, Γιόχανσον 6 (1).

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!