Η Εθνική U19 εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων και υποτάχθηκε στους νέους της Γαλλίας, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 77-46 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κρήτης και πλέον θα δώσει τη μάχη για τις θέσεις 9-16. Η Εθνική έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ κακό και κυρίως ασύνδετο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η Γαλλία να έχει το πάνω χέρι και να φτάνει σε μια νίκη που ούτε η ίδια δεν περίμενε τόσο εύκολη.

Ο Αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε με τους Καράμπελα, Αρσενόπουλο, Σωτηρίου, Χουγκάζ και Αρνόκουρο με το γρήγορο αυτό σχήμα να βοηθά το έργο του Γιάννη Καστρίτη που μπορεί να βρέθηκε με 2-6 χάρη στα τρίποντα του Αγιαγί, όμως ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια. Η “γαλανόλευκη” δεν μπορούσε να βρει πόντους από το τρίποντο, με αποτέλεσμα η Γαλλία να έχει το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Ρογκαβόπουλος έδωσε το φιλί της ζωής με το 10λεπτο να κλείνει στο 14-18.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη στον αγώνα, με τη Γαλλία να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να δυσκολεύεται αρκετά στην επιθετική της λειτουργία, πετυχαίνοντας μόλις 10 πόντους, την ώρα που οι Γάλλοι έκαναν ότι ήθελαν από τα 6,75. Το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε και εκτός παρκέ στο μεσοδιάστημα, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να έχει έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Το τάιμ άουτ, στα του αγώνος ξανά, αφύπνισε τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, που μείωσαν σε 24-36 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το β’ ημίχρονο εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με την Γαλλία να είναι υπερηχητική επιθετικά και την Εθνική να μην έχει καμία επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη πέτυχαν ξανά μόλις 10 πόντους, την ώρα που οι Γάλλοι φλέρταραν με τη διαφορά άνω των 20 πόντων, με την κυριαρχία στα ριμπάουντ και δη τα επιθετικά να κάνει τη διαφορά. Το φινάλε είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, με την Εθνική να μην καταφέρνει να ξεπεράσει ούτε του 50 πόντους, πληρώνοντας το κακό επιθετικό της πλάνο και την έλλειψη ομαδικότητας.

Δεκάλεπτα: 14-18, 24-36, 34-56, 46-77

Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Γκλίσιτς (Σερβία), Φερνάντες (Αργεντινή).

Ελλάδα (Καστρίτης): Σωτηρίου 12, Καράμπελας 8 (2), Κολοβέρος 1, Χουγκάζ 4, Γεωργαλάς, Ρογκαβόπουλος 7 (1), Χατζηδάκης 2, Αρσενόπουλος 2, Βουλγαρόπουλος, Αρνόκουρος 3, Σανδραμάνης 3 (1), Μπαζίνας 4.

Γαλλία (Κραπέ): Σουπά 5 (1), Ντιμάνς 8 (1), Λεοπόλντ 6, Νιασέ 13 (3), Ρομπινό 2, Αγιαγί 11 (3), Ντοσού Γιοβό 5, Εγιούμ 8, Μπαπτίστ 12, Εβτίμοφ, Μακουντού 3, Μπουρίς 4.