Η Εθνική μπορεί να δυσκολεύτηκε και να είδε το… φάντασμα των τελευταίων θέσεων να είναι ορατό, όμως κατάφερε στο 5λεπτο της παράτασης να φτάσει στη νίκη με 78-72 και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για να κατακτήσει μία θέση μεταξύ 9 με 12. Ο Γιώργος Λημνιάτης ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική κατάσταση τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με triple double μετρώντας 23 πόντους, 11 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ από 18 πόντους πέτυχαν ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο Μιχάλης Καμπερίδης.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε και είχε από νωρίς αρκετό ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να προσπαθούν να επιβάλλουν η κάθε μία το ρυθμό της. Η Σερβία το πέτυχε πρώτη χάρη στο 15-8 των πρώτων λεπτών, όμως το σερί 9-1 της Ελλάδας έφερε τη “γαλανόλευκη” μπροστά στο σκορ, τελειώνοντας την α’ περίοδο με αυτή νικήτρια. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο β’ δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Γιώργου Λημνιάτη να έχουν ένα μίνι προβάδισμα με 18-22 (12′), όμως η συνέχεια βρήκε τους “πλάβι” να ξεσπούν και με ένα σερί 9-0 βρέθηκαν μπροστά. Ο Μωραΐτης βέβαια είχε βρεθεί ήδη στα… κόκκινα, μιας και χωρίς να πατά φρένο έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, βοηθώντας την Εθνική να τελειώσει το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 40-39.

Η Σερβία μπήκε καλύτερα στο β’ ημίχρονο και μπορεί το αρχικό ξέσπασμα να κάμφθηκε από την Ελλάδα, όμως η συνέχεια βρήκε τους αντιπάλους να έχουν και πάλι το προβάδισμα και να δείχνουν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη. Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε τον Μωραΐτη να κάνει ότι θέλει στο παρκέ και έχοντας φτάσει ήδη στο double double (21 π., 10 ρ.). Ο Καλαϊτζάκης ήταν αυτός που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν και αυτός που με την ευστοχία του έδωσε τη νίκη στη “γαλανόλευκη”.

Διαιτητές: Λούτσις, Τσιουλίν, Κούκελτσικ

Δεκάλεπτα: 18-17, 40-39, 50-56, 68-68. 72-78

Ελλάδα (Λιμνιάτης): Καλαϊτζάκης Γ. 18, Καμπερίδης 18, Καμπουρίδης 4, Μωραϊτης 23 (11ρ, 11 α), Πιλάβιος 5, Αρνόκουρος, Δομπρογιάννης 6, Καλαϊτζάκης Π. 2, Νικολαϊδης 2

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!