Μετά την Εθνική Νέων Γυναικών, η οποία τερμάτισε 1η στον 4ο όμιλο του European Challenger U20 που ολοκληρώθηκε σήμερα (18/4) στο Γερεβάν, στη μάχη ρίχνεται και η Εθνική Νέων Ανδρών. Η Ελλάδα συμμετέχει στον 3ο όμιλο του Ηρακλείου και οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ζώης Καράμπελας μίλησαν στο σάιτ της ΕΟΚ για τη νέα διοργάνωση.

Το Challenger της Κρήτης θα φιλοξενηθεί στα Δύο Αοράκια από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου. Αντίπαλοι της Ελλάδας θα είναι η Σλοβενία, η Κροατία, το Ισραήλ, η Ουκρανία και το Βέλγιο.

Διαβάστε εδώ ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τα φετινά Challengers της FIBA.

Αναλυτικά η συνέντευξη των Νικολαΐδη – Καράμπελα στο σάιτ της ΕΟΚ:

Α.Ν.: «Η Εθνική Ομάδα είναι ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη. Προσωπικά μπορώ να πω μου είχε λείψει που βιώσαμε ένα χρόνο χωρίς εθνικές ομάδες και που δεν είχαμε βρεθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρυσι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

Ζ.Κ.: «Είναι τιμή για όλους τους παίκτες να αγωνίζονται με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας! Ανυπομονούσαμε είναι η αλήθεια να παίξουμε ξανά για τη χώρα μας, αφού η πανδημία μας άφησε εκτός παρκέ το προηγούμενο καλοκαίρι».

A.N.: «Το νέο σύστημα για τη φετινή σεζόν, το οποίο έγινε, το κατανοούμε αναγκαστικά λόγω COVID 19, δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει και τόσο, γιατί απλά θα ήθελα να ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Πιστεύω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Ζ.Κ.: «Το Εuropean Challenger είναι ένα τουρνουά που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε και να επανέλθουμε. Σίγουρα μέσα μας νιώθουμε λίγο αδικημένοι που δεν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να έχουμε την ευκαιρία έστω να διεκδικήσουμε μια διάκριση, να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό. Από την άλλη είμαστε ευγνώμονες που έχουμε το ίδιο κίνητρο και για το τουρνουά στο οποίο θα αγωνιστούμε εδώ στη χώρα μας».

Οι δύο νεαροί διεθνείς συμφωνούν πως στα θετικά είναι και η επανασύνδεση με τους συνοδοιπόρους τους στις «μικρές» εθνικές ομάδες και στα κλιμάκια.

Α.Ν.: «Είναι κάτι πολύ ωραίο που τους ξαναβρίσκουμε και σίγουρα αυτές οι συναντήσεις κάνουν τα καλοκαίρια αυτά ακόμη πιο ευχάριστα».

Ζ.Κ. «Είμαστε όλοι μαζί, έχουμε περάσει με όλα τα παιδιά από αρκετές «μικρές» εθνικές ομάδες μαζί, έχουμε ζήσει πολύ ωραίες στιγμές! Το καλό είναι για όλους μας πως κάθε φορά που ξαναβρισκόμαστε είμαστε μια παρέα».

Α.Ν.: «Ο στόχος είναι να κατακτήσουμε το τουρνουά. Να βγούμε πρώτοι. Κι αυτό γιατί πιστεύω πως η Εθνική Ελλάδας σε κάθε ηλικία, από την Ανδρών ως την πιο μικρή ηλικιακά, πρέπει να στοχεύει μόνο στην κορυφή».

Ζ.Κ.: «Ο στόχος μας γι’ αυτό το τουρνουά είναι να μπορέσουμε να είμαστε όσο το περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται και να δώσουμε το 1000% του εαυτού μας σε κάθε φάση του παιχνιδιού».

Α.Ν.: «Είναι πολύ όμορφο που η επιστροφή στην Εθνική Ομάδα γίνεται στην Κρήτη. Αν και ξέρουμε πως δεν θα έχει πολύ κόσμο, ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας, ελπίζουμε όσοι έρθουν να απολαύσουν τα παιχνίδια, να μας στηρίξουν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους μαζί μας στο γήπεδο».

Ζ.Κ. «Είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς και για την προσπάθεια που κάνουμε, το γεγονός ότι το τουρνουά αυτό διεξάγεται στην Κρήτη. Είναι σημαντικό να νιώσουμε πως έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και σίγουρα θα παίξουμε και γι’ αυτούς, για όσους είναι κοντά μας και μας στηρίζουν».