Η Εθνική Νέων Ανδρών ήταν σαρωτική στην πρεμιέρα της στον 3ο όμιλο του European Challenger U20 της FIBA. Η νίκη επί της Ουκρανίας με το πειστικό 88-49 άφησε πλήρως ικανοποιημένο τον Μάνο Μανουσέλη, που μοίρασε μάλιστα συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, όχι για την απόδοσή τους, αλλά για την ενέργεια και τη διάθεση που είχαν για άμυνα…

Διαβάστε τι είπαν μετά τη νίκη της Εθνικής οι Μάνος Μανουσέλης, Όμηρος Νετζήπογλου και Κωνσταντίνος Ιατρίδης

ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την ενέργεια που έβγαλαν και τη διάθεση που είχαν να παίξουν άμυνα. Όπως είδαμε και τώρα είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούμε στη στιγμή, να μην θεωρήσουμε ότι κάναμε κάτι, γιατί αυτό που έγινε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου είναι οδηγός για να καταλάβουμε πως αν χαλαρώσουμε δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Τα παιδιά το κατάλαβαν αυτό.

Έχουμε σίγουρα δυνατότητες. Στα καλά μας σημεία παίζουμε ωραίο μπάσκετ. Με μικρό χρόνο προετοιμασίας, στην ουσία αυτό είναι το πρώτο μας παιχνίδι, πολλές φορές δεν είμαστε ακριβείς στην επίθεσή μας, χάνουμε τη στόχευσή μας, αλλά πιστεύω ότι από την καλή άμυνα μπορούμε να δημιουργήσουμε σκορ στην επίθεση και να παίξουμε το γρήγορο μπάσκετ που θέλουμε. Για αρχή είμαστε οκ.

Επόμενο παιχνίδι είναι με τη Ρωσία. Θα δούμε τους Ρώσους με το Ισραήλ απόψε και πιστεύω ότι το σημερινό ματς, επειδή είναι ο στόχος μας αυτός, είναι το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουμε το επόμενο. Θέλουμε ταχύτητα και ενέργεια και αυτό θα ζητήσουμε και στο αυριανό παιχνίδι».

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΤΖΗΠΟΓΛΟΥ

«Η αλήθεια είναι πως χαλαρώσαμε λίγο, αλλά μείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, παίξαμε ως ομάδα, βγάλαμε ενέργεια και στο τέλος πήραμε εύκολα το παιχνίδι. Ήταν η πρώτη μου εμφάνιση με την Εθνική Ομάδα και είμαι πού χαρούμενος και μόνο για το γεγονός αυτό. Το αφήνω πίσω μου όμως.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι πως η νίκησε η ομάδα μας, πως νίκησε η Εθνική. Δεν αφήνω τίποτα. Κάθε ευκαιρία που μου δίνεται να παίξω, θέλω να την πιάνω από τα μαλλιά και θα δίνω το 110%. Θέλω να δίνω τα πάντα κάθε φορά που πατάω στο παρκέ. Είναι η ζωή μου το μπάσκετ.. Η ζωή μου…».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

«Κάθε πρεμιέρα είναι και δύσκολη. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, παίξαμε μετά όπως ήθελε ο κόουτς και έτσι η νίκη έγινε εύκολη με καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το ότι κάναμε κακή αρχή επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια. Ευτυχώς επιστρέψαμε άμεσα και πήραμε τελικά αυτό που θέλαμε από αυτό το παιχνίδι.

Δεν γνωρίζουμε τη Ρωσία, αλλά θα μας μιλήσουν οι προπονητές μας. Θα δούμε το βίντεο, θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και θα έρθουμε πάλι αύριο εδώ για να παλέψουμε για τη νίκη».