Το κακό της πρόσωπο έβγαλε η Εθνική Νέων στο τρίτο παιχνίδι του 3ου ομίλου του European Challenger U20, καθώς ηττήθηκε καθαρά από το Βέλγιο με 78-64, μία ομάδα που είχε μόνο ήττες μέχρι σήμερα (21/7) στο τουρνουά. Ο Μάνος Μανουσέλης, πάντως, δεν έψαξε για δικαιολογίες και παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα υποτίμησε το Βέλγιο.

Διαβάστε τι είπαν μετά το τέλος του αγώνα τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, όσο και ο Ανδρέας Καλόγηρος

ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ

«Είναι προφανές πως δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά για να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών μας ξεγέλασαν και υποτιμήσαμε τους Βέλγους. Το αποτέλεσμα ήταν να μπούμε στο ματς με λάθος τρόπο και να μην βρούμε ποτέ το ρυθμό μας, να χάσουμε τελείως τη συγκέντρωσή μας και τον τρόπο που παίζουμε. Η άμυνα ζώνης μας αποσυντόνισε στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί ούτε και απέναντι στο μαν του μαν.

Πιστεύουμε πως είναι ένα αποτέλεσμα που μας βοηθήσει για τα δύο τελευταία παιχνίδια που θα κρίνουν και την τελική κατάταξη. Όπως έχουμε τη βεβαιότητα πως υπάρχουν προσωπικότητες στην ομάδα που θα αντιδράσουν και θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ήττα ως κίνητρο για τα δύο παιχνίδια που απομένουν με Ισραήλ και Σλοβενία.

Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις ήττες και τις νίκες. Είναι σημαντικό πως αυτό συμβαίνει σε ένα επίσημο τουρνουά. Είναι το μόλις τρίτο παιχνίδι αυτής της ομάδας, στα συνολικά πέντε που έχουμε. Έχουμε κάτι να κερδίσουμε από κάθε ματς. Από μια οδυνηρή ήττα σαν κι αυτή μαθαίνεις πως δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, να μένουμε στο πλάνο και να το ακολουθούμε και οφείλουμε να μην ψάχνουμε δικαιολογίες μέσα στο παιχνίδι και να κάνουμε αυτό που πρέπει ανεξάρτητα χρόνο σκορ και αντίπαλο».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

«Μπήκαμε πολύ χαλαρά από την αρχή και υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, δεν το αφήσαμε, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και βρεθήκαμε σε ένα αρκετά καλό σημείο ως το ημίχρονο. Μιλήσαμε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, είπαμε κάποια πράγματα, αλλά δεν βγήκαν όπως έπρεπε στο παρκέ.

Ειλικρινά είναι από αυτούς τους αγώνες που δεν ξέρεις τι να πεις. Υποτιμήσαμε τον αντίπαλο και το πληρώσαμε στο παρκέ. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να μας βοηθήσει συνολικά στην πορεία. Να βγούμε πιο δυνατοί στα δύο επόμενα παιχνίδια που έχουμε, να παίξουμε όπως πρέπει και να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε στο υπόλοιπο του τουρνουά».