Η Εθνική Νέων Ανδρών δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 της Ποντγκόριτσα. Όχι σε αυτόν τον όμιλο… Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν λοιπόν αναμενόμενα απογοητευμένος μετά τη δεύτερη ήττα από την Ιταλία, που άφησε την Ελλάδα μόνη στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου.

«Είχαμε πολλά κενά διαστήματα. Παίζουμε με δύναμη, δίνουμε το 100% και κάποια στιγμή κάποια κενά διαστήματα είναι αυτά που μας ρίχνουν πάλι πίσω στο σκορ», τόνισε ο νεαρός γκαρντ της Εθνικής. «Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Έχουμε δείξει πως όταν είμαστε καλά αμυντικά όλα πηγαίνουν καλύτερα. Το εκμεταλλευόμαστε με τον τρόπο που πρέπει και λειτουργούμε καλύτερα και επιθετικά και παίρνουμε κεφάλι στο σκορ».

Όσο για την ομαδικότητα και την εικόνα που δείχνει η Εθνική Ομάδα ο Νετζήπογλου είναι ξεκάθαρος: «Το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και παιχνίδι με το παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι κοιτάξουμε τον αυριανό αγώνα, να δείξουμε χαρακτήρα και αντίδραση και να πάρουμε μια νίκη την οποία χρειαζόμαστε και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά».

Ο ίδιος με τους συμπαίκτες του συζητούν, μιλάνε, αναζητούν κι αυτοί τις αιτίες και κυρίως αυτά που μπορεί ο καθένας από την πλευρά του να κάνει καλύτερα: «Τι σκεφτόμαστε; Ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Φτάνουμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε, παίρνουμε το προβάδισμα και μετά απλά αδικούμε τους εαυτούς μας. Είναι κάτι που πρέπει να σταματήσουμε άμεσα και να πάμε για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι».

ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ»

Ο Μάκης Γιατράς, από τη μεριά του, δήλωσε στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τη δεύτερη ήττα της Εθνικής.

«To τελευταίο πεντάλεπτο μας στοίχισε στο παιχνίδι. Θα πω όμως ότι έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Δεν είναι αυτό που θέλαμε σίγουρα αυτό το ξεκίνημα που κάναμε εδώ, αλλά από την αρχή ξέραμε και λέγαμε πως στα χιαστί θα κριθούν όλα. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα. Πιστεύω στους παίκτες μου. Το θέμα είναι να παίξουμε ομαδικά.

Τα σουτ τα κάναμε μόνοι μας. Είναι και λίγο αν είσαι σε καλή μέρα ή όχι. Μέσα από την ομαδικότητα και την διάθεση να παίξουμε λιγότερο ατομικά θα δούμε όλο και καλύτερη εικόνα. Πιστεύω πως κάθε μέρα θα λειτουργεί υπέρ μας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας.

Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα σε αυτό το τουρνουά. Θες το κάτι παραπάνω σε κάθε παιχνίδι για να φτάσεις στη νίκη. Είναι πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας είναι οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε αυτήν την ηλικία εδώ, δουλεμένες ομάδες κι αν δεν παίξεις δεν κερδίζεις. Εγώ θα επαναλάβω μόνο πως έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου»