Σε ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές και την αγωνία στα ύψη, η Εθνική κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί της Σενεγάλης με 102-95 και να παραμείνει στο κόλπο για την κατάκτηση της 9ης θέσης. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει από την κανονική διάρκεια την αναμέτρηση, όμως το τρίποντο του Φαγέ στα 3,4” πριν το φινάλε έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στην α’ παράταση οι Αφρικανοί έδειχναν ικανοί να φτάσουν στη νίκη, όμως η Ελλάδα επέστρεψε από το -8 και το παιχνίδι οδηγήθηκε εκ νέου σε παράταση. Εκεί τα τρίποντα του Αρσενόπουλου και του Ρογκαβόπουλου ήταν αυτά που επί της ουσίας έδωσαν τη νίκη στη “γαλανόλευκη”. Οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι της Εθνικής, με τον Αρσενόπουλο να πετυχαίνει 35 πόντους και τον Βουλγαρόπουλο να έχει double double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε αυτή τη φορά με τους Κολοβέρο, Αρσενόπουλο, Ρογκαβόπουλο, Σωτηρίου και Αρνόκουρο, με την αθλητικότητα των Σενεγαλέζων να παίζει σημαίνοντα ρόλο εξ αρχής στον τομέα των ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι Αφρικανοί να προηγούνται με 11-18, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 12-5 και να ισοφαρίσουν το σκορ. Η συνέχεια βρήκε την Εθνική να παίρνει κεφάλι στο σκορ, εκμεταλλευόμενη την πιεστική άμυνα που βοηθούσε στα κλεψίματα. Ρογκαβόπουλος και Αρσενόπουλος έφτασαν τη διαφορά στο +8 (47-39), με το ημίχρονο να κλείνει στο 49-42.

Στο β’ ημίχρονο η Εθνική δεν είχε την ίδια εικόνα του α’ μέρους, με τη Σενεγάλη να εκμεταλλεύεται πλήρως τη νωθρότητα των Ελλήνων και χάρη στο σερί 9-0 βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (49-51), ενώ το τάιμ άουτ όχι μόνο δεν βοήθησε την Ελλάδα, αλλά η Σενεγάλη κατάφερε να δημιουργήσει και διαφορά στο σκορ. Για περίπου 5′ λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δεν βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι, με τον Σανδραμάνη να… ξορκίζει το κακό. Οι Έφηβοι άρχισαν να βρίσκουν το πρόσωπο του α’ ημιχρόνου, και κατάφεραν να αναστρέψουν το εις βάρος τους σκορ, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 64-63. Το φινάλε του αγώνα ήταν συναρπαστικό, με την Εθνική να κρατά τη νίκη στα χέρια της μέχρι και τα τελευταία δεύτερα, όμως ο κορυφαίος της Σενεγάλης, ο Φαγέ, έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του, με το τρίποντο του να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.

Στο 5λεπτο της παράτασης οι Σενεγαλέζοι κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο ακόμα και με 8 πόντους, όμως τότε βγήκε ξανά μπροστά ο Αρσενόπουλος και σε συνεργασία με τον Ρογκαβόπουλο έστειλαν το παιχνίδι εκ νέου στην παράταση. Στο φινάλε, η Σενεγάλη ήταν εμφανώς επηρεασμένη ψυχολογικά, με αποτέλεσμα η Εθνική να πετύχει την ανατροπή και να φτάσε στη μεγάλη νίκη.

Δεκάλεπτα: 23-23, 49-42, 64-63, 85-85, (α’ πρτ.) 92-92, (β’ πρτ.) 102-95 

Διαιτητές: Ντομίνγκες Βιβέρος (Μεξικό), Μάιερς (ΗΠΑ), Ζάστσουκ (Ουκρανία). 

Ελλάδα (Καστρίτης): Σωτηρίου 6 (1), Κολοβέρος 2, Χουγκάζ 10 (1), Ρογκαβόπουλος 20 (6/14 τρίποντα, 7ασ.), Χατζηδάκης 2, Αρσενόπουλος 35 (8/13 τρίποντα, 6ασ.), Βουλγαρόπουλος 12 (10ριμπ.), Αρνόκουρος 5, Σανδραμάνης 10. 

Σενεγάλη (Φαλ): Μποϊσί 4, Ντιόπ 17, Σ. Φαγέ 10 (2), Μπ. Φαγέ 34 (4τρ., 19ριμπ.), Σιλά 23, Μπαντζί 4, Μπανταογκό, Ντιαλό 2, Εμπαγέ, Σενέ 1, Μακτάρ Τιάμ 2.