Η Εθνική είχε εξαρχής τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να τελειώσει το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με double score, με αποτέλεσμα το β’ μέρος να έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και να αποτελεί μια καλή προετοιμασία ενόψει της συνέχειας. Καλαϊτζάκης και Μωραΐτης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι οι κορυφαίοι, με την Εθνική να έχει σοβαρές πιθανότητες κατάληψης της 1ης θέσης του δ’ ομίλου, ώστε να έχει αντίπαλο χαμηλότερου βεληνεκούς στη συνέχεια.

Ο Αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με… ανεβασμένους ρυθμούς και πήρε εξ αρχής το προβάδισμα στο σκορ και στα πρώτα 6′ λεπτά είχε χτίσει διαφορά 13 πόντων (16-3). Η Πολωνία με τη σειρά της δεν έβρισκε τρόπο να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι, πετυχαίνοντας μόλις 9 πόντους σε όλους το δεκάλεπτο, με την Εθνική να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε η Εθνική και στη συνέχεια του αγώνα, με τον Μωραΐτη να οργανώνει και τον Καλαϊτζάκη να εκτελεί και το buzzer beater του στο φινάλε του αγώνα έδωσε κι άλλο αέρα στους παίκτης του Γιώργου Λημνιάτη.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ ημίχρονο, με την Πολωνία να δείχνει ανήμπορη να διεκδικήσει κάτι από τον συγκεκριμένο αγώνα, την ώρα που η Εθνική προσπαθούσε να μεγαλώσει όσο το δυνατό περισσότερο τη διαφορά. Το φινάλε είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη “γαλανόλευκη” να παίρνει την πολύτιμη νίκη και κυρίως ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 9-22, 25-50, 38-71, 46-88.

Ελλάδα (Λιμνιάτης): Μπαλός 2, Χουγκάζ, Καμπουρίδης 10, Κουφόπουλος 3, Νικολαϊδης 2, Αρνόκουρος 4, Δομπρογιάννης, Καλαϊτζάκης Π. 12, Καλαϊτζάκης Γ. 19, Καμπερίδης 13, Μωραϊτης 19, Πιλάβιος 4