Στο επίσημο site της ΕΟΚ μίλησε ο Νάσος Μπαζίνας σχετικά με τα επικείμενα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Νέων με την Ισπανία αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ηρακλείου που ξεκινάει σε μερικές μέρες από σήμερα (3/7).

 

Αναλυτικά…

 

Η Εθνική Νέων Ανδρών είναι έτοιμη να κάνει τα τελευταία βήματά της πριν το επίσημο τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στην Κρήτη. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης (8/7) η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα (3/7, 19.00) στο Νέο ΚΓ Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, μία από τις πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά, την Ισπανία. Ο Νάσος Μπαζίνας αναφέρεται στο φιλικό, την χθεσινή… εξόρμηση στο Ηράκλειο και τη σημασία της παρουσίας του κόσμου.

 

«Ναι πήγαμε για έναν καφέ όλοι μαζί… Είχαμε ένα ρεπό χθες το πρωί, και πήγαμε στο Ηράκλειο που μας φιλοξενεί αυτές τις μέρες. Ήταν μια καλή παρένθεση για να ενεργοποιήσουμε λίγο τις… μπαταρίες μας, να είμαστε έτοιμοι και για τα φιλικά», λέει ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος στρέφει άμεσα το βλέμμα στο αγωνιστικό κομμάτι.

 

«Έχουμε δύο φιλικά με την Ισπανία σήμερα και αύριο, να δούμε τις δυνάμεις μας, γιατί η είναι από τις δυνατές ομάδες  της διοργάνωσης γενικότερα», τονίζει και προσθέτει: «Θέλουμε να βελτιωθούμε, να βρούμε καλύτερα πατήματα ως ομάδα, είμαστε σε ένα καλό στάδιο, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, να ανεβάσουμε απόδοση και να παρουσιαστούμε καλύτεροι».

 

Η Εθνική Νέων Ανδρών έχει επιλέξει μια προετοιμασία, με δυνατά φιλικά: «Ναι, έτσι είναι… Και στην Ιταλία είχαμε δυνατούς αντιπάλους. Είδαμε τι κάνουμε σωστά, τι όχι και μπορούσαμε να είχαμε πάρει νίκες και στα δύο παιχνίδι που χάσαμε. Είδαμε όμως κάποια πράγματα, είδε ο κόουτς αυτά που ήθελε και είμαστε σε καλό δρόμο».

 

Ο στόχος είναι η καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται 8-16 Ιουλίου στα Δύο Αοράκια και στο ΚΓ Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο Μπαζίνας το γνωρίζει καλά. Αυτό που περιμένει είναι ο κόσμος της Κρήτης να στηρίξει την ομάδα: «Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δούμε τον κόσμο δίπλα μας. Έχουμε υποσχεθεί να παλεύουμε κάθε φάση στο 100%. Είμαστε στο σπίτι μας, παίζουμε στη χώρα μας και περιμένουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε! Σίγουρα θα είναι ιδιαίτερο για εμάς να στηρίξει την προσπάθειά μας ο κόσμος, να ξέρουμε πως είναι εκεί γι α εμάς».