Αύριο (14/8) αντιμετωπίζει την Εσθονία η Εθνική παίδων στα πλαίσια ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16. Πριν τον αγώνα μίλησε ο Στέργιος Πράπας τονίζοντας πως θα δώσουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό. Ο νεαρός μίλησε επίσης και για την ήττα από την Κροατία λέγοντας πως η αστοχία κόστισε στην ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πράπα:

«Έχουμε δύο συνεχόμενες ήττες και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν μπορώ να πω πως η Κροατία ήταν πολύ καλύτερη από εμάς. Είχαμε όμως 3/ 20 τρίποντα. Ακόμη κι έτσι πλησιάσαμε, αλλά στο σημείο εκείνο έβαλαν τρία τρίποντα και ξέφυγαν. Και ήταν πολύ δύσκολο πια να γυρίσει το παιχνίδι στο χρονικό σημείο που βρισκόταν».

Παρά το ότι ήταν πίσω στο σκορ και άστοχη η ελληνική ομάδα προσπάθησε για την ανατροπή: «Εννοείται πως αυτό θα κάναμε και πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε το καλύτερο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ως το φινάλε κάθε αγώνα και να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται».

Αυτό θα προσπαθήσουν οι νεαροί διεθνείς και απέναντι στην Εσθονία: «Η Εσθονία είναι μια ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερα ψηλούς παίκτες. Είναι περισσότερο στα μέτρα μας τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. Έχουν πιο μικρά κορμιά σε σχέση με αυτά που βρήκαμε απέναντί μας στο τουρνουά μέχρι τώρα. Την αντιμετωπίσαμε και σε φιλικό στην Τουρκία και νικήσαμε εύκολα. Άλλα άλλο επίσημο και άλλο φιλικό. Θα υπάρχει και περισσότερο άγχος σίγουρα, γιατί είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Πείσμωσαν τα παιδιά πεισμώσαμε όλοι. Δεν γίνεται να χάνουμε σε όλους τους αγώνες!».

Όσα γίνονται σε άλλα αθλήματα, ο απόηχος των επιτυχιών στο στίβο, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία, στην ενόργανη, στο τένις φτάνει και στο Νόβι Σαντ. Και με τον τρόπο του επηρεάζει: «Θέλουμε να δείξουμε κι εμείς στη χώρα μας κάτι. Την αγαπάμε και θέλουμε κι εμείς να δώσουμε κάτι καλό. Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο και θέλουμε να κάνουμε κάτι για τη χώρα μας. Μας δίνει περισσότερη δύναμη όλο αυτό που συμβαίνει».