Την πρώτη ανάλυση του σημερινού (9/8) κρίσιμου αγώνα για τη φάση των 16 του Ευρωμπάσκετ Παίδων κόντρα στη Φινλανδία έκανε η Κατερίνα Δελή, άμεση συνεργάτιδα του Γιάννη Καλαμπόκη στον πάγκο της ελληνικής ομάδα.

 

Αναλυτικά…

Η Εθνική Παίδων δίνει τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16. Αντιμετωπίζει τη Φινλανδία σήμερα (9/8, 17.00, youtube.com/fiba). Η Κατερίνα Δελή, εκ των συνεργατών του Γιάννη Καλαμπόκη στον πάγκο της ελληνικής ομάδας αναφέρθηκε στην αναμέτρηση, αλλά και στα… δικά μας παιδιά.

“Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στην Φινλανδία, η οποία βγήκε τέταρτη στον δικό της όμιλο, ένανα πολύ δύσκολο όμιλο. Πάλεψε όλους τους αγώνες της, έχει δείξει ταυτότητα και είναι καλή ομάδα ως σύνολο. Έχει μέγεθος, αθλητικά κορμιά, έχει ψηλά κορμιά στις θέσεις 4 και 5. Προσπαθούν φάση φάση να πάρουν ότι αποτέλεσμα τους αναλογεί. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Τα παιδιά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια στο να δέχονται και να αφομοιώνουν όλες τις πληροφορίες που παίρνουν από το επιτελείο με συνεχόμενα παιχνίδια στο πρόγραμμα και να δείχνουν την ταυτότητά μας κάθε φορά στο γήπεδο. Μας υπολογίζουν όλοι αυτή τη στιγμή, γιατί από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο τα παιδιά προσπαθούν, έχουν ταυτότητα στην άμυνα, δεν αφήνουν φάση να μην την διεκδικήσουν, είναι ομάδα και είναι οικογένεια. Πιστεύω ότι σε ένα ακόμη παιχνίδι θα δείξουμε τον καλό μας χαρακτήρα, αγωνιστικότητα, πάθος και ομαδικό πνεύμα”.

Η Δελή στέκεται ιδιαίτερα στα ριμπάουντ: “Πρέπει να βάλουμε τα κορμιά μας και να τους αντιμετωπίσουμε με δύναμη, με μυαλό και με πολύ μεγάλη αγωνιστικότητα. Είναι ψηλή ομάδα και πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να “τρέξουμε” το παιχνίδι για να το πάμε στα δικά μας μέτρα. Όλα τα παιδιά έχουν βελτιωθεί σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού τους και ατομικά είναι σημαντικό για μένα ότι έχουν καταλάβει γιατί φοράνε τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Είμαι σίγουρη ότι για μια ακόμη φορά όλα τα παιδιά και το επιτελείο θα δώσουμε το 100% για να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που κατά τη γνώμη μου είναι το πιο δύσκολο όλου του τουρνουά”.