Μετά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου με το πέρας της αναμέτρησης της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Σκοπίων κόντρα στο Μαυροβούνιο, ο Γιάννης Κομνιανίδης πήρε την σκυτάλη -με τον 16χρονο αθλητή της Εθνικής ομάδας των Παίδων να στέκεται τόσο στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό συγκρότημα όσο και στο… πείσμα που γεννήθηκε μετά τον τραυματισμό του Λευτέρη Λιοτόπουλου κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία, που θα τον αφήσει εκτός συνέχειας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι, αλλά δεν μπορούμε και να χαρούμε για πολύ.
Όσες νίκες κι αν έχουμε κάνει ως τώρα, αν δεν νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι δεν θα έχει καμία σημασία. Οπότε χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο επιστρέφουμε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο για το επόμενο ματς που είναι από τα πλέον κρίσιμα του τουρνουά. Είναι σημαντικό και για εμάς και για όλες τις ομάδες αυτή η μέρα του ρεπό. Είναι ιδανική για να χαλαρώσουμε λίγο, έχοντας όμως στο πρόγραμμά μας τις προπονήσεις και τη συνέχεια.

Ήταν δύσκολα, αλλά ήρθαμε εδώ ως ομάδα, ως οικογένεια. Μιλήσαμε όλοι μαζί και είπαμε να βγάλουμε όλο αυτό το θυμό θα μπορούσα να πω και τη δίψα που έχουμε στο γήπεδο, να γίνουμε ακόμη πιο ομάδα για τον Λευτέρη και να παίξουμε όλοι μαζί για τον Λιοτόπουλο, χωρίς τον Λιοτόπουλο. Η νίκη αυτή, όπως και όποια κάνουμε στη συνέχεια είναι αφιερωμένες σ’ αυτόν. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί και να ενωθούμε ακόμη περισσότερο τώρα.

Τελείωσε η πρώτη φάση με επιτυχία και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε το κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα ως έναν ξεχωριστό τελικό. Δεν έχουμε δει ακόμη τη Λετονία, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος αντίπαλος, αλλά ότι κι αν γίνει το βασικό είναι ένα: Να μην υποτιμούμε κανέναν. Θα ήταν μεγάλο λάθος να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θα μπούμε στο γήπεδο, θα πιέσουμε, θα επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να παίξουμε το πιο ωραίο μπάσκετ που μπορούμε».